Tuleeko kotimaisesta hittisarjasta myös kansainvälinen menestys? Siihen on nyt merkkejä ilmassa

Sopimuksen taustalla on johtava kansainvälinen yhtiö.

19.10.2022 09:00

Fifth Season -yhtiö on hankkinut kansainväliset levitysoikeudet Mies joka kuoli –televisiosarjaan.

Yhteistuottajien ReelMedia Oy:n ja ndF International Productionin (Saksa) kanssa laaditun sopimuksen myötä Fifth Season on saanut maailmanlaajuiset levitysoikeudet sarjaan, joka nousi Elisa Viihde Viaplayn katsotuimmaksi sarjaksi sen saatua ensiesityksensä palvelussa 19. kesäkuuta 2022.

Mies joka kuoli on valittu kilpasarjaan Geneven kansainväliselle elokuvafestivaalille, joka järjestetään 4.–13. marraskuuta Genevessä.

Kuusiosaisen Elisa Viihteen alkuperäissarjan pääosissa nähdään Jussi Vatanen, Saara Kotkaniemi ja Sara Soulié.

Mies joka kuoli pohjautuu Antti Tuomaisen samannimiseen menestysromaaniin. Se kertoo sieniyrittäjä Jaakko Kaunismaasta, joka saa kuulla tulleensa myrkytetyksi ja ryhtyy selvittämään, kuka yrittää päättää hänen päivänsä. Jaakko on mies parhaassa iässä, menestyvän sieniyrityksen johtaja, jolla on kiinnostuneita asiakkaita Japanissa asti. Mutta Jaakon maailma järkkyy, kun hänen lääkärinsä ilmoittaa, että hän tekee kuolemaa. Ennen vääjäämätöntä kohtaloaan Jaakko päättää kuitenkin paljastaa murhaajansa.

Fifth Season (aiemmalta nimeltään Endeavor Content) on yksi maailman johtavista elokuvien ja laadukkaiden tv-sarjojen tuottajista ja levittäjistä. Studion palkittuja ja yleisöön vetoavia elokuvia ovat muun muassa Maggie Gyllenhaalin The Lost Daughter ja Michael Bayn Ambulance.

Studio on tuottanut laadukkaita tv-sarjoja, kuten Severance, See and Truth Be Told, Tokyo Vice ja Scenes From A Marriage. Fifth Season myös levittää maailmanlaajuisesti hittisarjoja, kuten Killing Eve, The Morning Show, Normaaleja ihmisiä ja The Night Manager.

ReelMedia Oy on laadukkaita draamasarjoja tuottava helsinkiläinen tuotantoyhtiö. ReelMedian omistaa sen johto sekä MRP Matila Röhr Productions Oy.

ndF International Production on keskittynyt tuottamaan rajat ylittäviä huippuluokan draamasarjoja. Yhtiön menestyssarjoja ovat mm. Sophie Cross ARD Degetolle yhdessä belgialaisen voimatekijän Demensenin sekä France Télévisionin kanssa sekä Frank Schätzingin bestselleriin pohjautuva kansainvälinen hittisarja The Swarm yhteistyössä Game of Thronesin showrunnerin Frank Doelgerin kanssa.

Lisää luettavaa