Tuleeko tästä Netflix-elokuvasta Oscar-rohmu? Merkkejä on jo ilmassa

Golden Globe -palkintoja tuli jo useampi.

11.1.2022 08:30

Uusiseelantilainen Jane Campion voitti parhaan ohjaajan Golden Globen uudesta elokuvastaan The Power of the Dog.

Netflixin tuottama The Power of the Dog palkittiin myös parhaan draamaelokuvan Golden Globella. Lisäksi Kodi Smit-McPhee voitti Golden Globen parhaasta miessivuosasta.

Campion on nyt vahvoilla voittamaan Oscarin parhaasta ohjauksesta, ja jos näin tapahtuisi, hän olisi vasta kolmas nainen, jolle tämä kunnia myönnetään.

Hänen tunnetuimmassa elokuvassaan Pianossa nähtiin varsin haavoittuvia mieshahmoja, mutta tällä kertaa panokset kovenevat entisestään.

Benedict Cumberbatchin ilkeä päähenkilö on maskuliinisuuden kriisissä riutuva cowboy, joka on ottanut silmätikukseen kylän nuoren pojan (Kodi Smit-McPhee). Syitä tähän avataan verkkaisesti koko elokuvan ajan.

Pojan äiti (Kirsten Dunst) ottaa niin ikään vastaan loukkauksia, mutta hänen on taloudellisista syistä myös siedettävä paljon, sillä hän pitää yllä yhteisön ainoaa ravintolaa.

Kuvaus on huippuluokkaa, ja 1920-luvun Montanaa esittävät Uuden-Seelannin jylhät maisemat. Jonny Greenwoodin musiikki on myös vuoden parhaimmistoa, mutta parhaiten esille nousevat roolisuoritukset.

Piano nappasi Oscarit muun muassa parhaasta naispääosasta ja naissivuosasta, mutta ehkä tänä vuonna on miesten vuoro. Cumberbatch ja Smit-McPhee ovat varmasti molemmat vahvoilla pystejä jaettaessa. Smit-McPhee voitti Campionin ohella jo Golden Globen.

The Power of the Dog perustuu Thomas Savagen samannimiseen romaaniin, josta Campion on poiminut pääosin sen raadollisemmat osuudet.

Tero Heikkinen

Tähdet ★★★★

Lisää luettavaa