Tuleeko tästä Oscar-voittajasta Ihmenainen-elokuvan ohjaaja?

Warner Bros etsii The Hollywood Reporterin mukaan naisohjaajaa tulevalle DC Comicsin Wonder Woman -sarjikseen perustuvalle elokuvalleen.

Forbes sen sijaan on mennyt askeleen pidemmälle ja kertoo studiolla olevan jo viiden nimen lista ohjaajista, joiden haluaisivat tarttuvan isoon, toivottavasti jatko-osia poikivaan projektiin.

Ensimmäisenä listalla on The Hurt Locker ja Zero Dark Thirty -elokuvien takaa noussut Kathryn Bigelow. Bigelow olisi varmasti uskottava nimi, jonka mikä tahansa studio ottaisi sarjiselokuviensa taakse tuomaan niihin draamaa ja toimintaa, mutta eri asia on, lähteekö Oscar-voittaja supersankarilinjalle vakavampien projektiensa jälkeen.

WB:n toinen nimi on Catherine Hardwicke, joka on siirtynyt pienemmistä indie-elokuvista mm. Twilight-leffan ohjaajaksi. Hardwickellä on ainakin kokemusta blockbuster-elokuvien tekemisestä supersuositun vampyyritarinan jälkeen, ja ohjaajaa voisikin pitää hyvin mahdollisena vaihtoehtona Ihmenaisen puikkoihin.

Kolmantena, neljäntenä ja viidentenä studio havittelee itselleen Karyn Kusamaa (Girlfight), Mimi Lederiä (Deep Impact) ja Julie Taymoria (Across the Universe).

Leder ei ole ohjannut pitkää elokuvaa sitten vuoden 2009, mutta on tehnyt paljon töitä TV:n puolella. Kusama taas kokeili siipiään isomman elokuvan parissa Aeon Flux -elokuvalla, joka kuitenkin floppasi pahemman kerran. Taymorin viimeisin pitkä elokuva on vuoden 2010 Shakespeare-filmatisointi The Tempest.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut