Tuleva Dracula-leffa ”pelottaa ihmisiltä *askat housuun” – tarina perustuu yhteen lukuun Bram Stokerin Draculasta

Norjalainen kauhuspesialisti puikoissa.

27.2.2023 13:51

Dracula vaikuttaa olevan jälleen pinnalla, sillä Nicolas Cagelta on tulossa oma humoristinen tulkintansa Draculasta nimeltään Renfield, mutta vakavampaa ja pelottavampaakin tunnelmaa on luvassa elokuvassa The Last Voyage of the Demeter.

Elokuva perustuu lukuun Bram Stokerin kirjasta Dracula. Siinä kerrotaan Demeter-laivan kapteenin lokista.

Tarinassa laiva on matkalla Whitbyyn, ja sen matkustajana on itse Dracula. Miehistö puolestaan huomaa, että heitä terrorisoi jokin synkkä entiteetti.

Elokuvan tuottajana toimii Steven Spielbergin Amblin Entertainment, ja ohjaajana toimii norjalainen André Øvredal (Scary Stories to Tell in the Dark). Yksi elokuvan näyttelijöistä on David Dastmalchian, joka kertoi elokuvan ohjaajan olevan kauhugenren spesialisti.

– André (Øvredal) on genren opiskelija ja sen lapsi. Hän on kasvanut genren parissa. Kauhu on hänen selkärankangassaan ja hän on todellinen hirviölapsi, Dastmalchian pohjusti.

– Hänellä on syvä rakkaus Bram Stokerin Draculaa kohtaan, kuten minullakin. Hänen tietonsa kirjasta ja intohimonsa hahmoja kohtaan on niin kaunista, ja hänellä on todella intensiivinen ja ainutlaatuinen näkemys ja tapa kertoa tarinoita, joka on hyvin erityinen, näyttelijä jatkoi.

Dastmalchian kehui hänen aiempia teoksiaan, joita ovat Trollhunter (2010), The Autopsy of Jane Doe (2016) ja Scary Stories to Tell in the Dark (2019). Lisäksi hän arveli elokuvasta tulevan olevan todella pelottava.

– Luulen, että se pelottaa ihmisiltä *askat housuun, mutta siitä tulee myös yksi niistä elokuvakokemuksista, jotka kuljettavat sinut toiseen maailmaan, Dastmalchian tuumi.

The Last Voyage of the Demeter on määrä julkaista tämän vuoden elokuussa.

Lue myös: Peter Jacksonilta tuli kommentti – onko hän mukana uusissa Taru sormusten herrasta -leffoissa? – Episodi.fi

Lähde: MovieWeb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia