Tuore Oscar-ehdokas puilla paljailla ja lainavaatteissa

4.3.2014 12:24

Oscar-ehdokkuuden roolistaan Captain Phillips -elokuvassa ansainnut Barkhad Abdi on tietojen mukaan jo taloudellisissa vaikeuksissa. Abdi pakeni perheineen Somalian levottomuuksia ensin Jemeniin ja sitä kautta myöhemmin Yhdysvaltojen Minneapolisiin, jossa nykyinen näyttelijä työskenteli matkapuhelinliikkeessä, kunnes päätyi kuin ihmeen kaupalla Paul Greengrassin menestyselokuvaan.

Captain Phillipsin jälkeen Abdi, joka sai roolistaan 65000 dollaria, muutti Los Angelesiin käynnistääkseen näyttelijänuransa, mutta asiat eivät ole menneet kuin unelmissa. Studio, joka tienasi elokuvalla maailmanlaajuisesti 210 miljoonaa dollaria, ei ole tukenut Oscar-ehdokastaan, vaan Abdi on joutunut kulkemaan lainavaatteissa ja käyttämään henkilökohtaisia kontaktejaan Minneapolisista saadakseen taksikyytejä ympäri kaupunkia. Studio kyyditsee näyttelijää ainoastaan pressitilaisuuksiin ja muihin mainostustarpeisiinsa.

Captain Phillips ei kuitenkaan jäänyt somalinäyttelijän viimeiseksi rooliksi, sillä hänet nähdään ainakin The Place that Hits the Sun -draamaelokuvassa, jossa Abdi näyttelee kuuluisaa eteläafrikkalaista maratoonaria, Willie Mtoloa, joka osallistui vuoden 1992 New Yorkin maratoniin.

(Episodi/ML)

Lisää luettavaa