Tv-legenda Barbara Winsdor joutui erityishoitoon

Pitkän uran tehneen näyttelijän elämä on mullistunut.

31.8.2020 16:01

Lontoolaissyntyisen tv-tähti Barbara Winsdorin terveydentila on heikentynyt. Parhaiten EastEnders-draamasarjan Peggy Mitchellinä monille tuttu Winsdor sai diagnoosin muistisairaudesta vuonna 2014, mutta hän jatkoi sarjassa aina vuoteen 2016.

Winsdor, joka on myös saanut elämäntyöpalkinnon EastEnders-roolistaan, nähtiin aikoinaan elokuvissa jo 1950-luvulla. 1960-luvulla hän nousi seksisymbolin maineeseen Carry On -elokuvasarjan myötä. Tällä vuosituhannella pitkä ja monipuolinen ura toi hänelle kuitenkin myös Dame-arvonimen Englannin kuningattarelta.

Alzheimer-diagnosoitu Winsdor asui puolisonsa Scott Mitchellin tukemana kotonaan vielä keväällä. Koronapandemian paineessa hänen tilansa muuttui tällöin niin paljon, että Mitchell teki raskaan päätöksen lähettää vaimonsa hoitokotiin.

– Suurin pelkoni on ollut, että jonakin päivänä joudun viemään hänet jonnekin [muualle] ja hän ajattelisi: ”Miksi mieheni tekee minulle näin?” Se pelko on muuttunut todeksi. Tämä on jotakin, mitä en koskaan halunnut, Mitchell kuvailee tilannettaan brittimedialle. Hänen mukaansa Winsdorilla on kirkkaita hetkiä, joina tämä ymmärtää järjestelyn olevan pysyvä, mutta toisinaan uusi tilanne saa tämän rauhattomaksi.

Lähteet: DigitalSpy, BBC

Lisää luettavaa