”Tyhjänpäiväinen mutta viihdyttävä” – Uusi supersankariseikkailu Birds of Prey esitettiin toimittajille Suomessa: tässä ensireaktiot

Odotettu sarjakuvafilmatisointi on nyt nähty.

Margot Robbie palaa Harley Quinnin rooliin elokuvassa Birds of Prey, joka esitettiin suomalaisille toimittajille tiistaina. Ensikommenttejamme piti elokuvayhtiön vaatimuksesta pantata keskiviikkoiltaan. Tässä ne ovat:

Jouni Vikman:
”Malliesimerkki tapauksesta, jossa päättävät tahot antavat vihreää valoa olemassa olevaa franchisea hyödyntävälle tuotannolle, jolla ei ole mitään muuta kunnianhimoa kuin rahojen kerääminen olemassa olevalta fanikunnalta. Monimuotoisuuden ynnä muun blaa blaa blaan vaatimat muutokset alkuperäiseen hahmogalleriaan ovat kuitenkin poikkeuksellisen virkistäviä, ja tyhjänpäiväisyydestään huolimatta lopputulos viihdyttää. Todennäköisesti vain Margot Robbie olisi voinut vetää läpi rumankauniin pääosaroolin, hänestä on mahdoton irrottaa silmiään.”

Hannu Liekso:
”Birds of Prey on täynnä naisenergiaa. Mutta valitettavasti ei sitten juuri muuta heikon ja tavanomaisen käsikirjoituksen takia. Margot Robbien esittämästä Harley Quinnin hahmosta ei saa oikein kiinnni. Sen sijaan elokuvan sivuhahmot ovat päähahmoa kiinnostavampia, mutta heille ei anneta tilaa kasvaa ja syventyä. Harmi, että tästä tuli hukattu tilaisuus, joka jäi käyttämättä.”

Niko Ikonen:
”Olisin halunnut pitää enemmän. Paikoittain todella hyvä, sitten loppua kohden lässähtää.”

Mukana oli myös sisarlehtemme Rumban päätoimittaja Jukka Hätinen:
”Birds of Prey on visuaalisesti ihanan sarjakuvamainen ja sen antisankarigalleria kiinnostava. Musiikin tukemat tappelukoreografiat ovat upeaa katkeilevien raajojen tanssia. Elokuvan tarinat nivoutuvat kankeasti yhteen ja rytmitys on paikoin puuduttavaa. Viihdyttävä ja värikäs toimintapläjäys.”

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn tulee ensi-iltaan perjantaina. Katso traileri alta.

Aiheeseen liittyvät jutut