Uroteko! Näin Hugh Hefner pelasti Hollywood-kyltin – kahdesti

Taisi olla hieno mies.

Vastikään menehtynyt, legendaarinen Playboy-lehden perustaja Hugh Hefner teki aikoinaan uroteon Hollywoodin ja elokuvafanien hyväksi. Hän nimittäin pelasti Hollywoodissa sijaitsevan Hollywood-kyltin.

Kyltti saavutti ikonisen statuksensa sattuman kautta. Se oli alun perin pelkkä mainos uudelle rakennusalueelle. Kukaan ei vain koskaan viitsinyt purkaa mainosta.

Vuoteen 1978 mennessä kyltti oli ollut paikoillaan Mount Lee -vuoren rinteessä jo 55 vuotta. Se oli huonossa kunnossa. Hollywoodin kauppakamari päätti, että ainut tapa säilyttää kyltti olisi korvata sen kirjaimet kokonaan.

Operaatio oli erittäin kallis. 250 000 dollaria ei ollut pieni raha tuohon aikaan.

Rahojen keräämiseksi Hefner piti rahankeräystapahtuman Playboy-kartanossaan. Tuossa tapahtumassa alkuperäiset kirjaimet huutokaupattiin hyvään hintaan. Yksittäisistä kirjaimista esimerkiksi O-kirjaimen sai rocktähti Alice Cooper.

Toisen kerran Hefner oli pelastamassa kylttiä vuonna 2008. Ryhmä chigolaisia sijoittajia suunnitteli rakennuksia kyltin eteen. Rakennukset olisivat pilanneet näkymän kyltille.

Trust for Public Land -rahasto otti asian hoitaakseen ja halusi ostaa maat chigagolaisten nenän edestä ja lahjoittaa ne kaupungille. Rahaa tarvittiin 12 miljoonaa. Hefner lahjoitti lopulta puuttuvat 900 000 dollaria.

Rahasto kirjoitutti Hollywood-kyltin vieressä olevalle kallionjärkäleelle ”Hugh Hefner Overlook (näköalapaikka)” kiittääkseen Playboyn perustajaa.

Lähde: Curbed

Aiheeseen liittyvät jutut