Uuden Netflix-elokuvan pääosissa huipputähdet – Kuvattiin koronan aikana, ja se näkyy

Malcolm & Marie julkaistiin Netflixissä 5. helmikuuta.

8.2.2021 10:47

Muun muassa Sademiehen (1988) ohjanneen Barry Levinsonin pojan filmografia ei ole vielä kovinkaan ansiokas. Malcolm & Marie on Sam Levinsonin kolmas pitkän elokuvan ohjaus, ja hän on vastannut myös elokuvan käsikirjoituksesta.

Leffassa nähdään vain kaksi näyttelijää ja lokaatiokin on koko reilun 100-minuuttisen kestonsa aikana sama. Tämä tulee heti karsimaan katsojia, jotka hakevat elokuvallisempaa kokemusta.

Elokuva on kuvattu pandemian aikana, ja se näkyy monella tavalla. Budjetti on pysynyt hyvin aisoissa, sillä molemmat näyttelijät ovat toimineet myös vastaavina tuottajina.

Zendaya ja John David Washington ovatkin rooleissaan loistavia, ja ilmeisesti palkkansakin tienanneet, sillä Netflix maksoi tästä indiestä huikeat 30 miljoonaa dollaria.

Mustavalkoisena tyylikkäästi kuvattu Malcolm & Marie vaatii katsojalta kärsivällisyyttä, sillä leffassa puhutaan jopa raivostuttavan paljon, eivätkä tapahtumat yhden talon sisällä ole sieltä dramaattisimmasta päästä.

Valtaosa vähänkin vangitsevasta dialogista pulppuaa elokuva-arvostelusta, josta toinen päähahmoista närkästyy, ja edessämme onkin vuoden ehdottomasti pisin monologi. Kielenkäyttökin on jatkuvasti ala-arvoista.

Tero Heikkinen

Tähdet ★★

Lisää luettavaa