Uuden Risto Räppääjä -elokuvan ohjaajaksi yllättävä valinta: ”Olen ällistynyt ja innoissani!”

Tulossa ensi vuonna.

13.6.2024 14:30

Uuden Risto Räppääjä ja kaksoisolento -elokuvan ohjaa näyttelijänä paremmin tunnettu, musikaaleissa menestystä niittänyt Samuel Harjanne.

Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan samannimiseen lastenkirjaan. Päärooleissa nähdään edelleen tutut suosikkinäyttelijät Ylermi Rajamaa, Jenni Kokander ja Iina Kuustonen. Uudessa Mirabellan roolissa nähdään Oona Airola.

Lapsinäyttelijät julkistetaan erikseen.

Risto Räppääjä -elokuvat ovat olleet elokuvateatterimenestyksiä ja saaneet kaikkiaan yli 2 400 000 katsojaa.

Risto Räppääjä ja kaksoisolento –elokuvan ovat käsikirjoittaneet Tiina ja Emma Nopola. Musiikin säveltää Kerkko Koskinen, ja sanat ovat peräisin Matias Nopolan kynästä.

Elokuvan tuottaa Rimbo Salomaa, jolle tämä on jo seitsemäs Risto Räppääjä.

“Risto Räppääjä -elokuvat pyrkivät aina uudistumaan joko tekotavalla tai uusilla keskeisillä tekijöillä. Viimeksi meillä oli paljon virtuaalimaailmaa, nyt on luvassa musiikintäyteistä elokuvaa. Sen takia uuden Räppääjän ohjaajaksi on valittu teatterimaailmasta tuttu musikaalien ohjaaja Samuel Harjanne ja säveltäjäksi Kerkko Koskinen. Olen enemmän kuin innoissani näistä uusista tekijöistä sekä Nopoloiden huikeasta Kaksoisolento-tarinasta”, Salomaa kertoo tiedotteessa.

Samuel Harjanne on enemmän kuin iloinen uudesta aluevaltauksestaan:

”Olen niin iloinen, ällistynyt ja innoissani, että pääsen Risto Räppääjä -elokuvien ohjaajien kunniakkaaseen joukkoon. Tästä tulee ensimmäinen elokuvaohjaukseni, ja olen iloinen, että Solar Films näkee musikaalien sävyttämässä kädenjäljessäni jotain mielenkiintoista valkokankaalle. Minua ympäröivät alan huippuammattilaiset niin tuotannon kuin näyttelijöiden osalta enkä malta odottaa elokuvan kuvauksien alkamista!”, Harjanne riemuitsee.

Elokuvaa kuvataan pääkaupunkiseudulla juhannuksesta elokuun alkuun. Teattereihin Risto Räppääjä ja kaksoisolento saapuu helmikuussa 2025.

Lisää luettavaa