Uudessa kotimaisessa rikossarjassa ratkotaan murhia Hangossa

Tulossa ensi keväänä.

30.5.2023 12:21

Ruudun alkuperäissarja Murha Hangossa on Matti Remeksen Ruben Waara -menestysromaaneihin perustuva kesäinen rikossarjauutuus, jonka kuvaukset ovat juuri alkaneet Hangossa.

Sarjan keskiössä on Matti Ristisen näyttelemä, juuri 50 vuotta täyttänyt puolivallaton poikamies Ruben Waara, joka myy firmansa ja päättää palata kesäksi nuoruutensa maisemiin Hankoon.

Hangossa asuu myös Rubenin etääntynyt tytär Vera (Mimosa Willamo), joka työskentelee poliisina, eikä lainkaan ilahdu isänsä yllättävistä yrityksistä elvyttää isä-tytär-suhdetta. Etenkin, kun Rubenin paluu osuu samalle päivälle, kun aurinkoisen Hangon kesäidylli rikkoontuu ja uimarannalta löytyy ihmisen pää.

Kymmenosaisen sarjan aikana sekä isä että tytär sotkeutuvat murhatutkintaan, joka vie heidät syvälle Hangon mahtisukujen valtapeliin.

Muissa rooleissa nähdään muun muassa Aku Sipola, Anu Sinisalo, Ville Myllyrinne, Katariina Havukainen, Tatu Sinisalo, Inka Kallén, Karim Rapatti ja Oona Kare.

Sarjan ohjaa Aleksi Mäkelä. Pääkäsikirjoittajana toimii Eriikka Etholén-Paju ja toisena käsikirjoittajana Antti Pesonen.

Sarjan toisessa pääroolissa nähtävä Mimosa Willamo odottaa innolla kesäkuvauksia Hangossa.

”Veran roolissa on mielenkiintoista vetää pikkukaupungin poliisin saappaat jalkaan ja kohota tutkinnanjohtajaksi murhakeississä. Juuri kun oma työura etenee, niin samaan aikaan on ihan todella ärsyttävää, kun oma vanhempi tulee kysymättä takaisin elämääsi ja näkee oikeudekseen puuttua ihan kaikkeen, mitä teet. Myös työhösi”, Mimosa Willamo kertoo.

Juuri 50 vuotta täyttänyttä, urheiluautollaan kruisailevaa Rubenia esittävä Matti Ristinen puolestaan on kuin kotonaan roolissa. Näyttelijä täyttää itsekin ensi vuonna 50.

”Heti sarjan alussa Ruben palaa takaisin juurilleen Hankoon ja saa uuden mahdollisuuden tutustua aikuiseen tyttäreensä. Hänestä tuleekin aito hankolainen kesämies.”, Ristinen tunnelmoi.

Sarja nähdään Ruudussa ensi keväänä.

Lisää luettavaa