Kuvat julkaistu – Tältä näyttää laulajatähti Kikka uudessa elokuvassa

Sara Melleri on Kikka.

5.2.2021 08:41

Jussi-voittaja Anna Paavilainen ohjaa elokuvan Kikka!, joka kertoo iskelmälaulaja Kirsi Sirénistä. Nimiosan esittäjä Sara Melleristä on julkaistu ensimmäiset kuvat Kikan roolissa.

Tiedotteen kuvauksen mukaan Kikka! on elokuva laulaja-viihdetaiteilija Kikasta, ihmisistä hänen ympärillään sekä aikakaudesta, jolloin Suomi oli matkalla lamasta kohti nousukautta. Kikka! kertoo rohkeasta ja vilpittömästä ihmisestä. Se on elokuva naisesta, joka rakasti esiintyä ja antoi iloa muille, vaikka hänen taiteilijuuttaan kyseenalaistettiin.

”Kikan rooli tuntuu unelmien täyttymykseltä, joka tulee vain kerran elämässä ja olen siitä hyvin kiitollinen. Muistan elävästi nähneeni Kikan Mä haluun viihdyttää -musavideon 4–5-vuotiaana ja muistan miten hänen pinkkinä hehkuva naiseutensa teki minuun suuren vaikutuksen. Kikka on ollut näyttävä diskokuningatar, lasten laulattaja, tanssilavojen suosikki, räjähtelevä, herkkä, kompleksinen ja ihana – mikään ei ole näyttelijänä kiinnostavampaa kuin sukeltaa tällaisen taiteilijan elämään ja saada tuoda meidän versiomme Kikasta valkokankaalle”, kertoo Sara Melleri.

”Katsoin viime keväänä lähes 50 koekuvausnauhaa ja vaikka olisin halunnut valita Kikaksi jokaisen heistä, valinta on selvä. Sara Melleri aiheuttaa minussa samanlaisen ilon ja hepulin yhdistelmän mitä Kikan esiintyminen ja sanomiset aiheuttavat. Ihailen myös Saraa taiteilijana ja olen innoissani saadessani tehdä elokuvan Kikasta juuri hänen kanssaan,” kertoo ohjaaja Anna Paavilainen.

Sara Melleri on palkittu Jussilla roolistaan elokuvassa Sisko tahtoisin jäädä. Hänet nähdään tänä vuonna elokuvissa Den längsta dagen ja Fucking with Nobody.

Kikka on yksi Suomen kaikkien aikojen eniten myynneistä naisartisteista. Kikka on persoonana ja aiheena kiinnostanut monia medioita ja tekijöitä viime vuosien aikana. Kikka herättää edelleen monimutkaisia tunteita ja muistoja ihmisissä. Toisille Kikka on edelläkävijä, esikuva ja rohkea tekijä, toisille typerä mauton bimbo ja sketsihahmo, kolmansille uhri ja muistutus 80- ja 90-luvun arvomaailmasta ja tyylitajusta.

Elokuva kertoo, miten kosmetiikkamyyjä Kirsi Viilonen haaveilee tähtiartistin urasta. Kun Kirsi tutustuu DJ ja radiotoimittaja Paulaan, päättää hän antautua kokonaan laulajaunelmalleen. Miesvaltaisen musiikkimaailman irvailusta huolimatta Paula tunnistaa Kirsissä tähden ainekset ja yhdessä he hankkivat hänellä levytyssopimuksen. Kikka on syntynyt. Kikan ura lähtee jyrkkään nousukiitoon, kun hänen nänninsä vilahtaa tahattomasti Jukebox-ohjelmassa. Kikasta tulee välittömästi koko maan tuntema julkkis ja yksi Suomen myydyimmistä naisartisteista.

Kikan! kuvaukset alkavat helmikuussa. Ensi-ilta on alkuvuodesta 2022.

Kuvat on ottanut Marica Rosengård, joka myös aikoinaan kuvasi Kikkaa.

Lisää luettavaa