Uusi James Bond -näyttelijä on rikkonut jo ainakin yhden ennätyksen

007-rooli ei ole koskaan aiemmin ollut näin pitkään jäissä.

28.8.2023 15:30

Yli 60-vuotias James Bond -elokuvasarja on jälleen tutussa tilanteessa, kun maailman tunnetuimman agentin puku pitäisi sovittaa uuden näyttelijän harteille. Episodi julkaisi vastikää jutun brittiyleisön suosikeista Bondin uudeksi näyttelijäksi. Voit lukea jutun tästä.

Viimeisin Bond-näyttelijä Daniel Crag ajoi DB5:n talliin, ojensi martini-lasin tiskin taakse ja ripusti Walther PPK:n naulaan vuoden 2021 No Time to Die -leffan myötä. Eläköitymisen julistaminen tapahtui kuitenkin aiemmin, vuoden 2019 marraskuussa The Late Show with Stephen Colbert -ohjelmassa. Koronatilanteen vuoksi viimeisen elokuvan julkaisu vain viivästyi.

Bondin puku on täten ollut vailla kantajaa jo neljä vuotta. Se on pisin aika, mikä edellisen näyttelijän lopettamisen ja seuraavan virallisen julkistuksen välillä on ollut.

Sean Connery, George Lazenby ja Roger Moore roolitettiin parin vuoden sisällä edellisen näyttelijän jätettyä tehtävän. Bond-sarja oli kuuden vuoden tauolla Lupa tappaa (1989) ja Kultainen silmä (1995) -elokuvien välissä. Ennen vimeksi mainittua Brosnan oli ilmoitettu viidenneksi James Bondin näyttelijäksi kesäkuussa 1994, vain kaksi kuukautta sen jälkeen, kun Timothy Dalton oli ilmoittanut, ettei hän palaisi Bondiksi.

Neljän vuoden ja yhä jatkuvan odotuksen ansiosta uusi Bondin näyttelijä, kuka hän onkaan, on täten tehnyt jo historiaa.

Lähde: Screenrant

Lisää luettavaa