Uusi Steve Jobs -elokuva ei kelvannut amerikkalaisyleisölle – floppasi pahasti lippukassoilla

Yksikään uusi ensi-ilta ei viikonloppuna kelvannut suurelle yleisölle Yhdysvalloissa. Sekä Steve Jobs -elokuva että Vin Dieselin toimintafantasia floppasivat. Samoin kävi myös Bill Murrayn uudelle elokuvalle Rock the Kasbah ja animaatiosarjan musikaaliversiolle Jem and the Holograms.

Danny Boylen ohjaamassa Steve Jobs -elokuvassa nimiroolia esittää arvostettu Michael Fassbender, ja siitä on jo ehditty povata Oscar-menestystä. Taloudellinen menestys näyttää jäävän haaveeksi, sillä se keräsi lipputuloja vain 7,2 miljoonaa dollaria tultuaan viikonloppuna laajaan levitykseen. Sekä elokuvan tuottanut Universal-studio että lipputuloja seuraavat analyytikot olettivat sen keräävän vähintään tuplasti enemmän.

Vin Dieselin Last Witch Hunter pärjäsi vähän paremmin, mutta sekin oli selkeä floppi. 75 miljoonaa dollaria maksanut elokuva keräsi avausviikonloppunaan vaatimattomat 11,2 miljoonaa.

Paranormal Activity -elokuvasarjaan kuuluva The Ghost Dimension teki 8,2 miljoonan dollarin avauksen, mikä on tähän mennessä elokuvasarjan huonoin tulos.

Kaksi muuta uutuusensi-iltaa, Rock the Kasbah (1,5 miljoonaa dollaria) ja Jem and the Holograms (1,3 miljoonaa) jäivät molemmat Top 10:n ulkopuolelle.

Pohjois-Amerikan lippukassatilaston ykkösenä jatkoi The Martian, joka keräsi neljäntenä viikonloppunaan 15,9 miljoonaa. Ridley Scottin ohjaama avaruusseikkailu on kerännyt Yhdysvalloissa 166 miljoonaa ja koko maailmassa 350 miljoonaa dollaria.

Lähde: The Wrap

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät jutut