Uutuuselokuva kertoo näyttelijälegenda Anneli Saulin elämästä: ”Hätkähdyttävät käänteet seurasivat toisiaan”

Legendaarisesta näyttelijästä on tehty laadukas dokumentti.

27.6.2024 13:30

Anneli Sauli (1932–2022) oli yksi aikamme ikonisimmista elokuvatähdistä. Hänestä tuli suomalaisten suosikkinäyttelijä vuonna 1953, kun hän esitti nimiosaa elokuvassa Hilja – maitotyttö. Sen jälkeen hän teki pitkän uran sekä elokuvissa että teatterissa.

Saara Cantellin uusi dokumenttielokuva Annelin aika pureutuu Saulin uskomattomaan elämään runsaan arkistomateriaalin ja haastatteluiden kautta.

DocPoint-festivaalilla ensiesityksensä saanut Annelin aika esitettiin myös kesäkuussa Sodankylän elokuvajuhlilla ,ja lisäksi se nähdään vielä ennen varsinaista ensi-iltaa Raumalla Blue Sea Film Festivalilla elokuussa.

Annelin aika kertoo rohkeasta naisesta, jolle nuorena lyöty seksisymbolin leima oli elämänmittainen kirous – ja lahja. Naisesta, joka murtautui annetusta muotista ja raivasi oman tiensä, ympäristön mielipiteistä piittaamatta.

”Anneli Saulin elämässä yllätykset ja hätkähdyttävät käänteet seurasivat toisiaan niin, ettei kukaan uskoisi sitä, jos siitä tekisi näytelmäelokuvan”, ohjaaja Cantell kertoo tiedotteessa.

Annelin aika tulee ensi-iltaan 8.11. Pirkanmaan elokuvakeskuksen levittämänä kautta maan. Katso alta Ylen haastattelu vuodelta 2010, jolloin Sauli näytteli Cantellin elokuvassa Kohtaamisia.

Lisää luettavaa