Uutuuskirja paljastaa: Ismo Leikola koki Hollywoodissa kulttuurishokin

Tulossa myös äänikirjana, jonka lukee Ismo Leikola itse.

4.3.2021 12:15

Koomikko Ismo Leikola ja hänen vaimonsa ja kirjoituspartnerinsa Angelika lähtivät vuonna 2015 luomaan uraa Amerikkaan Ismon voitettua Maailman hauskimman ihmisen tittelin.

Astuessaan lentokoneesta ulos Kalifornian aurinkoon heillä ei ollut mukanaan muuta kuin hatarat käsitykset siitä miten kyseistä uraa luodaan, pelonsekainen into ja pieni, purentavikainen koira.

Leikoloiden juuri ilmestynyt yhteisteos Suo, kuokka ja Hollywood kuvaa sitä, miten kulttuurishokin ja yllättävien tapahtumien pyörteissä pariskunta joutuu elämänsä myllerrykseen kun tuttu ja turvallinen pohjoismaisen lintukodon arki vaihtuu Hollywoodin haikalojen väistelyyn, pankkitunnukset sekkivihkoihin ja ABC:n lounasbuffet jalkakäytävillä oleviin telttoihin ja Lamborghineilla ajaviin lääkäreihin.

Kirja on paitsi sukellus stand up -komiikan kulissien taakse myös kertomus kasvusta kovan paineen alla viihteen kovimmassa ytimessä.

Tarinansa ohella Leikolat tekevät poikkileikkauksen niin amerikkalaisuuden kuin suomalaisuudenkin moninaisista puolista. Kirjassa selviää millaisia mietteitä heillä on muun muassa menestyksestä, rahasta, kateudesta, mielipiteistä ja elämän isoimmistakin kysymyksistä.

Kirjasta ilmestyy kevään aikana myös äänikirja, jonka lukijana on Ismo Leikola itse.

 

Lisää luettavaa