Uutuusleffa Babylonin ensimmäinen versio kuvattiin iPhonella ohjaajan takapihalla – ”Olihan se aika erikoinen tilanne”

Oscarin voittanut ohjaaja teki erikoisen tempun uusinta elokuvaansa valmistellessaan.

29.12.2022 22:00

Damien Chazellen Babylon sijoittuu 1920-luvun Hollywoodiin, jossa ääni tekee tuloaan mykkäelokuviin. Brad Pittin ja Margot Robbien tähdittämä elokuva sai maailmanensi-iltansa joulukuussa ja on yksi vuoden 2022 pisimmistä elokuvauutuuksista. Yli kolmetuntinen leffa tuli Yhdysvalloissa ensi-iltaan jouluviikonloppuna.

Paljon pienemmän yleisön katsottavaksi jäi kuitenkin toinen, lyhyempi vedos elokuvasta. Chazelle paljasti hiljattain, että Babylonista on olemassa ensimmäinen hahmotelma, joka ohjaaja kuvasi iPhonella omalla takapihallaan.

Matalan profiilin versiossa pituus jäi alle kahteen tuntiin ja näyttelijöitäkin oli vain kaksi, Diego Calva ja Chazellen vaimo Olivia Hamilton. Varsinaisessa elokuvassa Calva näyttelee tuottaja Manny Torrsesia ja Hamilton ohjaaja Ruth Adleria.

”Harjoittelimme koko elokuvan läpi takapihalla, vain Olivia, Damien ja minä”, kertoi Calva haastattelussa Entertainment Weeklyn mukaan. ”Olihan se aika erikoinen tilanne.”

Chazelle voitti parhaan ohjauksen Oscar-palkinnon vuonna 2017 elokuvalla La La Land, jota on kutsuttu rakkauskirjeeksi Los Angelesille. Babylon on ohjaajan viides elokuva, joka saa Suomen ensi-iltansa tammikuussa 2023.

Lähteet: Variety, EntertainmentWeekly

Lisää luettavaa