”Väkivalta voi olla joillekin katsojille liikaa” – Halle Berry tekee kovan rooliin Netflix-leffan vapaaottelijana

Eräänlainen intohimoprojekti tämäkin!

7.1.2022 14:00

Oscarillakin palkitun näyttelijä Halle Berryn esikoisohjaus Bruised sijoittuu vapaaottelun maailmaan.

Ultimate Fighting Championship (UFC) on muutenkin Berryn sydäntä lähellä, joten jonkinlaiseksi intohimoprojektiksi tätä voisi kutsua.

Samalla hän on roolittanut itsensä Netflix-leffan pääosaan, ja ainakin fyysisesti poikkeuksellisen haastavasta työstä on kyse.

Kuusi vuotta aiemmin Jackie Justice (Berry) karkasi kesken ottelun ja katosi julkisuudesta. Hänellä ei ollut aikomustakaan palata takaisin kehään, mutta kaikki muuttuu kun hänen adoptioon aikanaan annettu poikansa palaa takaisin hänen elämäänsä.

Uudesta äitiydestä tulee kuluja, joita hän ei pysty lastenhoitajana tienaamaan. Kuten arvata saattaa niin hänelle tarjoutuu pian mahdollisuus palata takaisin ottelemaan ja täten taloudelliset ongelmat saataisiin kuitattua.

Bruised pelaa urheiluelokuvien varmoilla säännöillä sillä erotuksella, että se on monella tapaa rujompi kuin monetkaan sukulaisleffoistaan.

Rahvaanomainen kielenkäyttö, seksuaalisen hyväksikäytön kuvaukset ja tietenkin itse fyysinen väkivalta voi olla joillekin katsojille liikaa.

Tero Heikkinen

Tähdet ★★★

Lisää luettavaa