Ei väliä onko Jon Snow kuollut vai ei – GoT-tähtien jäähyväiset ovat silti koskettavat

Game of Thronesin viidennellä kaudella Jon Snow lähettää ystävänsä Samin pois Muurilta. Kausi päättyy Jon Snow’n salamurhaan. Kuinka kova pala se oli hänen parasta ystäväänsä näytelleelle John Bradleylle?

– Meille näyttelijöille arvostus show’ta kohtaan on eri asia kuin suhtautuminen kanssanäyttelijöihimme, Bradley kertoi Episodille Lontoossa.

– Toki, varmaan kaikki rakastavat Jon Snow’ta ja harmittelivat hahmon kohtaloa. Mutta ikävämpiä kuin jäähyväiset hahmolle ovat jäähyväiset heitä esittäville näyttelijöille, joiden kanssa olemme tehneet paljon töitä – ja vaikka emme olisikaan näytelleet yhteisissä kohtauksissa, on ollut mukava olla heidän kanssaan tekemisissä kuvauspaikoilla. Eli oikeasti sanomme hyvästi työn myötä syntyneille ihmissuhteille.

Tällä kertaa jäähyväiset olivat erityisen merkitykselliset Bradleylle ja Jonia esittävälle Kit Haringtonille.

Game of Thrones on oikeastaan ensimmäinen juttu, jota olemme päässeet tekemään. Kit oli tehnyt näytelmiä ja minä juttuja draamakoulussa, mutta tämä on ollut läpimurtomme. Ystävyydet, jotka syntyvät, kun on hermostunut ja peloissaan, ovat niitä, jotka säilyvät. Ne ovat ankkureita, joihin takertuu kaiken yli ymmärryksen menevän keskellä. Olemme kehittyneet yhdessä ja meistä tuli ystäviä käytännössä ensimmäisenä päivänä tavatessamme. Tulemme olemaan ystäviä jatkossakin ja jatkamme yhteydenpitoa, mutta yksi luku ystävyydessämme tulee päätökseen tämän työasian myötä, josta me molemmat olemme nauttineet.

Bradley muistuttaa, ettei tämä ole ensimmäinen kerta, kun hahmot ovat hyvästelleet.

– Jos katsoo sarjaa taaksepäin, Jon ja Sam ovat hyvästelleet toisensa useaan otteeseen. He sanoivat hyvästi, kun Jon lähti Qhorin Halfhandin matkaan; he sanoivat hyvästit, kun Sam lähti Craster’s Keepiin, jossa käynnistyy kapina. Aina he vain onnistuvat löytämään toisensa, ja välillä tuntuu, että olemme viettäneet eniten aikaa halaamalla linnoituksen pihalla, Bradley nauraa.

– Mutta nyt ero tuntui lopulliselta, Jonin ja Samin lopulta – ja kauden lopetus teki siitä vielä peruuttamattomamman. Mutta tiesin, että siitä tulisi hyvää tv-viihdettä!

 

Aiheeseen liittyvät jutut