Valkokankaan Neumann valittu! Dingo-elokuvan kuvaukset alkavat

Tulossa teattereihin ensi vuonna.

19.9.2023 09:13

Dingo-yhtyeen tarina ikuistetaan elokuvaksi.

Levoton Tuhkimo -elokuvan ovat alkaneet Porissa tänään. Elokuvaa kuvataan syksyn aikana myös Helsingissä. Elokuvan ohjaa Mari Rantasila.

Elokuvan pääosaa Pertti ’Nipa’ Neumannia esittää Saku Taittonen. Teatterikorkeakoulussa opiskeleva Taittonen on nähty jo teatterilavoilla Helsingin Kaupunginteatterin näytelmässä Nimetön sekä tv-sarjassa Helsinki-syndrooma.

Pepeä esittää Alvari Stenbäck, Eveä Mauno Terävä, Peteä Samuel Kujala, Jonttua Emil Kihlström ja Quuppaa Valtteri Lehtinen. Nipan tyttöystävää Marikaa näyttelee Ronja Keiramo. Lisää näyttelijäjulkistuksia on tulossa myöhemmin.

”Olen syntynyt 90-luvulla ja tiennyt aina Dingon sekä kuullut lukuisia kertoja Autiotalot ja Levottomat Tuhkimot. Dingo-ilmiö tuo tietenkin näyttelijätyöhön painetta. En ole kuitenkaan tekemässä suoranaista imitaatiota Nipasta. Omaksun toki hänen ulkokuortaan, tapojaan ja maneereitaan. Draama syntyy kuitenkin kulissien takaisista tapahtumista, päähenkilön arjesta ja ihmissuhteista, ja sen tulen suodattamaan oman tulkintani kautta”, kommentoi Saku Taittonen tiedotteessa.

Neumannia esittää Saku Taittonen.

 

Elokuva keskittyy tiedotteen mukaan yhtyeen räjähdysmäiseen läpimurtoon, suosion vuosiin, mutta myös äkilliseen tuhoon. Tarinassa avataan Neumannin henkilökohtaista elämää dingomanian keskellä. Elokuva käsittelee myös sukupolvien välistä ketjua sekä hyväksynnän ja hylkäämisen teemoja. Vaikka elokuva on saanut inspiraationsa tosielämästä, on se silti fiktiivinen teos.

”Olen todella tyytyväinen näyttelijävalintoihin ja siihen, että saamme tuoda valkokankaalle monia uusia tuttavuuksia. Pidimme bändin roolitukseen monivaiheisen koekuvauksen, jotta löytyisi juuri ne näyttelijät, joilla yhteistyö toimii keskenään parhaiten. Oli myös tärkeää, että näyttelijöillä on läheinen suhde musiikkiin. Kuvauksia edelsi pitkä harjoitusjakso. On hienoa aloittaa nyt kuvaukset syntymäkaupungissani Porissa, jossa asuin 18-vuotiaaksi asti. Erityisen upeaa on, että elokuvassa puhutaan kotimurrettani Poria, jonka käsikirjoittaja Hanna Leivonniemi on taitavasti kirjoittanut tarinaan”, sanoo ohjaaja Mari Rantasila.

Beatles-ilmiön Suomessa luonut Dingo teki lukuisia jättihittejä kuten elokuvan nimeksikin nostetun Levoton Tuhkimo sekä Sinä ja minä, Nahkatakkinen tyttö ja Autiotalo. Lisäksi yhtye keikkaili ympäri Suomea loppuunmyydyillä areenoilla ja keikkapaikoilla.

Dingo perustettiin vuonna 1982 ja sen kulta-ajat sijoittuivat vuosiin 1984–1986. Viisikko ehti siis nauttia suosiostaan vain muutaman vuoden ennen kuin se hajosi, mutta jätti ikuisen jäljen suomalaiseen populäärikulttuuriin. Yhtyeen levyjä on myyty yhteensä puoli miljoonaa kappaletta.

Levoton Tuhkimo saa ensi-iltansa syksyllä 2024.

Lue myös: Dingo-elokuva sai Elokuvasäätiöltä jättipotin, eikä se ole ainoa – näin paljon uusia kotimaisia elokuvia tuetaan

Lisää luettavaa