”Varmistamaton ase on viety näyttelijän ohimolle” – Kotimaisen uutuuselokuvan kuvauksissa vaaratilanteita, kertoo SK

Suomen Kuvalehti on nostanut esiin Omerta 6/12:n kuvauksissa sattuneita vaaratilanteita.

Kotimainen toimintaelokuva Omerta 6/12 on tulossa ensi-iltaan ensi viikolla. Ilkka Remeksen menestyskirjaan perustuvaa ison luokan tuotantoa ovat varjostaneet tuotantoon liittyvät ongelmat.

Helsingin Sanomat ja Suomen Kuvalehti kirjoittavat, että elokuvan kuvauksissa on sattunut useita vaaratilanteita.

Elokuvassa nähdään näyttävä takaa-ajokohtaus, joka jouduttiin Suomen Kuvalehden mukaan keskeyttämään, koska ohjaaja Antti J. Jokisen antamat ohjeet olivat stunt-koordinaattorin mukaan liian vaarallisia. Kohtauksen kuvaukset jouduttiin suunnittelemaan uudestaan.

Elokuvan pääosassa näyttelee Jasper Pääkkönen. Mukana on myös tunnettuja pohjoismaalaisia näyttelijöitä, kuten Nanna Blondell ja Sverrir Gudnason.

Jännärissä itsenäisyyspäivän juhlat keskeytyvät, kun presidentinlinna valtaa joukko terroristeja.

Rikoselokuvasta kun on kyse, niin mukana on tietenkin ammuntakohtauksia. Suomen Kuvalehti kirjoittaa, että paukkupanosaseiden käytössä on ollut ongelmia.

Omertan kuvauksissa aseiden käytössä edellytettyä 1,5–2 metrin suoja-aluetta ei aina noudatettu, vaan varmistamaton ase on viety näyttelijän ohimolle. Yhdessä tällaisessa tilanteessa näyttelijä itse keskeytti kuvauksen, koska piti Jokisen ohjaajana antamia ohjeita liian vaarallisina”, Helsingin Sanomat siteeraa Suomen Kuvalehteä.

Ohjaaja Antti J. Jokinen jäi kesken Omerta 6/12:n tuotannon sairauslomalle. Hänen tilalleen palkattiin Aku Louhimies, joka on merkitty elokuvan ohjaajaksi.

Omerta 6/12 tulee ensi-iltaan 19. marraskuuta. Takaa-ajokohtauksen tekemisestä on julkaistu mainosvideo, jonka voit katsoa alta.

YouTube video