Vau! Viaplaylle ensimmäinen suomalainen alkuperäistuotanto – kuvataan Lontoossa pohjautuen trilleriromaaneihin!

Pohjoismainen suoratoistopalvelu Viaplay tuottaa ensimmäistä kertaa suomalaisen alkuperäissarjan. Kansainvälisille markkinoillekin suunnattu Cold Courage ei kuitenkaan ole täysin suomeksi puhuttu ja suomalaisissa maisemissa kuvattu.

Viaplay

Pohjoismainen suoratoistopalvelu Viaplay on tuottanut aiemmin alkuperäissarjoja muissa Pohjoismaissa, kuten islantilaisen Stella Blómkvist -sarjan, mutta pian on Suomen vuoro saada palveluun ensimmäinen alkuperäissarja.

Cold Courage perustuu Pekka Hiltusen Studio-rikosromaanisarjaan. Sarjan tapahtumat sijoittuvat Lontooseen ja kahden suomalaisnaisen elämään. Keskiöön nousevat erilaiset taitavat huijaukset sekä Studio-niminen ryhmä, joka harjoittaa raa’asti omankädenoikeutta yhteiskunnallisten epäkohtien suhteen.

Sarjan kuvauskielinä ovat sekä suomi että englanti. Hiltusen kirjojen pohjalta käsikirjoituksen tekee monia brittisarjoja käsikirjoittanut David Joss Buckley, ja ohjaajana toimii Wallander-elokuvia luotsannut Agneta Fagerström Olsson.

Sarjalle on suunniteltu aluksi kahdeksaa osaa, ja sen ensi-illan kaavaillaan olevan syksyllä 2019. Sarjan Viaplaylle tuottaa suomalainen Luminoir.

 

Aiheeseen liittyvät jutut