Venäjälle sijoittuvassa C Moren alkuperäisjännärissä mukana suomalaisia nimiä

Pietarin kapellimestari alkaa C Moressa uudenvuodenpäivänä.

Vuosituhannen vaihteen Venäjälle sijoittuva draamatrilleri Pietarin kapellimestari on C Moren uusi alkuperäissarja. Kansainvälisessä yhteistuotannossa vaikuttavat suomalaiset käsikirjoittajat Aleksi Bardy ja Mia Ylönen sekä näyttelijä Linda Zilliacus.

Kansainvälisiin ympyröihin sijoittuva uusi pohjoismainen C More -alkuperäissarja seuraa nuorta ruotsalaista liikemiestä Tom Blixeniä, joka kuvittelee pystyvänsä selviytymään keskellä venäläisen liike-elämän korruptiota ja valtapeliä. Adam Pålssonin (Silta) esittämä Blixen päätyy tuota pikaa syvälle hengenvaaralliseen kiistaan poliitikkojen, oligarkkien ja heidän väkivaltaisten käskyläistensä välillä. Ystävistä paljastuu vihollisia ja liikekumppanuuksista murhaajia. Lopulta on paettava paitsi näkymättömiä ja armottomia vastustajia, myös salattua menneisyyttä.

Tiivistunnelmaisen kahdeksanosaisen sarjan muissa rooleissa nähdään mm. suomalainen Linda Zilliacus, Georg Nikoloff, Christopher Wagelin ja Karolina Gruszka. Jännitystrillerin on ohjannut kansainvälisesti menestynyt Mikael Håfström, jonka tunnetuimpia ohjaustöitä ovat parhaan ulkomaisen Oscarin ehdokkaaksi yltänyt Pahuus sekä kiitelty Bloodline -draamasarja. Käsikirjoituksesta vastaavat suomalaiset Aleksi Bardy ja Mia Ylönen yhdessä ruotsalaisten kanssa. Bardyn ja Ylösen aikaisempiin yhteisprojekteihin lukeutuu palkittu Tom of Finland -elokuva.

Pietarin kapellimestari perustuu ruotsalaisten Camilla Greben ja Paul Leander-Engströmin kirjoittamaan Moskova Noir -kirjatrilogian avausosaan.

Pietarin kapellimestari alkaa C Moressa 1.1.2019. Sarjasta julkaistaan kaksi jaksoa aina tiistaisin. Jaksoja on yhteensä kahdeksan.