Videopeliviikonloppu: Michael Fassbender Assassin’s Creed -elokuvan pääosaan

Viimeksi Prometheuksessa vakuuttanut Michael Fassbender näyttelee pääosan ja samalla myös tuottaa elokuvan huippusuositusta, salamurhaajan toimia seuraavasta Assassin’s Creed -videopelisarjasta.

Ubisoftin pelisarja on jatkunut vuodesta 2007 asti ja ehtinyt kohta viidenteen päätarinaa kuljettavaan osaan ja lisäksi vielä moneen sivujuonelliseen peliin. Salamurhia on valkoisessa huppuviitassa tehty Lähi-Idän ristiretkillä ja keskiaikaisessa Italiassa. Tänä syksynä ilmestyvässä uusimmassa osassa pelaajat päästetään irti 1700-luvun Amerikassa.

Elokuva tulee keskittymään ensimmäiseen Assassin’s Creed -peliin, Fassbenderin näytellessä nykyhetken Desmond Milesia, joka palaa esi-isänsä muinaisiin seikkailuihin taittamaan peistä temppeliritareiden aikaan.

Elokuvan muista tekijöistä ei ole vielä tietoa.

Sony hankki pelisarjan oikeudet viime syksynä, mutta varmaa ei ole, missä määrin tuotantoyhtiö on yhä elokuvaprojektissa mukana. Fassbender tuottaa elokuvan oman DMC-tuotantoyhtiönsä kautta.

Moni elokuva-alan suurista nimistä tavoitteli pelisarjaa huomiinsa, mutta perääntyi kuullessaan Ubisoftin vaatimukset: pelifirma halusi oikeuden päättää muun muassa elokuvan budjetista, näyttelijöistä ja jopa julkaisupäivästä. Ja nyt Fassbender on Ubisoftin valinta pääosaan.

Syyt Ubisoftin varovaisuudelle vahvojen pelibrändiensä kanssa löytyy Disneyn Prince of Persia: The Sands of Time -elokuvasta (2010), joka ei miellyttänyt pelifirmaa. Digital Trendsin artikkelin mukaan videopelien tekijät pelkäävät Hollywoodin pilaavan jo ilman elokuvaakin varsin messeviä tuottoja tekevät videopelinimet, kuten Halon, Grand Theft Auton tai juuri Assassin’s Creedin.

Assassin’s Creed -elokuvan odotetaan valmistuvan vuodeksi 2014.

Kuva tulevasta Assassin’s Creed III -pelistä.

Lähteet: Heat Vision, Digital Trends

Aiheeseen liittyvät jutut