Vielä hetken Areenassa: Hiljattain kuolleen ohjaajalegendan klassikko, draamakomedia ja satiiri

Jean-Luc Godard on aikakautensa eittämättä keskeisimpiä elokuvantekijöitä.

29.4.2023 21:01

Ohjaaja-käsikirjoittaja Jean-Luc Godardin elokuvia on nähtävillä Yle Areenassa vielä hetken ajan. Ranskalaista ohjaajaa, jonka kultakausi oli 1960-luvulla, pidetään yleisesti yhtenä elokuvataiteen merkittävimmistä vaikuttajista.

Areenasta löytyy vielä vappuaattoon asti Kiinatar (1967), joka kertoo vallankumousta suunnittelevista opiskelijanuorista. Samana vuonna julkaistu poliittinen satiiri Viikonloppu löytyy myös ohjemistosta, se vielä toukokuun 7. päivään asti.

Ehkä tunnetuin Areenan Godard-elokuvista on kaupallisempi Keskipäivän aave (1963), jota levitettiin aiemmin Suomessa nimellä Sen täytyi tapahtua. Elokuva perustuu Albert Moravian samannimiseen romaaniin, ja se valittiin BBC:n sadan parhaan ei-englanninkielisen elokuvan joukkoon vuonna 2018. Keskipäivän aave on katsottavissa 1. toukokuuta asti. Pääosassa Brigitte Bardot.

Godard kuoli viime syksynä kotonaan Sveitsissä 91-vuotiaana. Ohjaajan elämäntarinasta ja vaikutuksesta kiinnostuneille, Cyril Leuthyn hänestä tekemä dokumentti Godard, vain elokuvaa on nähtävissä Areenassa vielä ensi vuoden tammikuuhun saakka.

Lisää luettavaa