Vielä hetken Netflixissä: Huijarileffojen aatelia – mutta miksi kaikki tiet ovat leffassa märkiä?

IMDb-arvosana 8,1.

27.9.2022 04:30

Netflixin valikoimasta löytyy vielä hetken elokuva Ota kiinni jos saat (2002).

Tositapahtumiin perustuva tarina kertoo 16-vuotiaana shekkipetokset aloittaneen Frank Abagnalen uskomattoman elämäntarinan. Abagnalen itsensä mukaan 80 prosenttia elokuvasta on totta.

Erojakin todellisuuteen toki on. Tom Hanksin esittämää Carl Hanrattya ei ollut olemassa. Frank ei myöskään soittanut jouluisin kenellekään FBI-agentille. Abagnalea jahdannut agentti oli nimeltään Joe Shea ja hän toimi inspiraationa Hanrattyn hahmolle.

Lisäksi Leonardo DiCaprion esittämän Frank Abagnalen isä esitetään elokuvassa huijarina, mutta hän oli todellisuudessa hyvin rehellinen mies. Frank huijasi ensimmäisenä omaa isäänsä, ennen kuin siirtyi muihin ihmisiin.

Erikoisena lisätriviana mainittakoon, että elokuvassa kaikki tiet ovat märkiä – vaikka aurinko paistaisi. Tämä johtuu siitä, että elokuvaajat pitävät miltä märät tiet näyttävät kamerassa. Elokuva poistuu Netflixistä 30.9.2022. Alla traileri.

Lue myös: House of the Dragonin 18-vuotias näyttelijätär pelkäsi seksikohtausta – vastanäyttelijä oli 30 vuotta vanhempi mies – Episodi.fi

Lisää luettavaa