Vielä hetken Yle Areenassa: Maailman huonoin ihminen – ”tässä taitaa olla kuluvan vuoden paras draama”

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 96.

26.2.2024 20:00

Maailman huonoin ihminen (Verdens verste menneske, 2021) on katsottavissa Yle Areenassa 13. maaliskuuta asti.

Norjalainen draamakomedia tunnetaan Suomessa paremmin The Worst Person In The World -nimellä, jolla se julkaistiin elokuvateattereissa.

Elokuva kertoo Juliesta, joka täyttää pian 30. Hänen elämänsä on yhtä sekasotkua, ja hän on heittänyt hukkaan ammatilliset lahjansa. Juliaa vanhempi poikaystävä Aksel, menestyvä sarjakuvapiirtäjä, haluaa asettua aloilleen ja perustaa perheen. Eräänä iltana Julie livahtaa juhliin ja tapaa itseään nuoremman Eivindin. Julia jättää Akselin ja heittäytyy täysillä uuteen suhteeseen, toivoen samalla saavansa uuden näkökulman elämään. Pian hän kuitenkin huomaa, että osa elämän valinnoista on jo tehty.

Joachim Trierin ohjaustyön pääosissa nähdään Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie ja Herbert Nordrum.

Maailman huonoin ihminen sai Oscar-ehdokkuudet parhaan kansainvälisen elokuvan ja alkuperäiskäsikirjoituksen kategorioissa. Renate Reinsve voitti parhaan naispääosan palkinnon Cannesin elokuvajuhlilla.

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 96. Episodin arviossa Maailman huonoin ihminen sai neljä tähteä.

”Elokuva on paikoitellen hieman laahaava ja ylimitoitettu – muutamaa episodia olisi voinut tiivistää reippaasti – mutta muuten tässä taitaa olla kuluvan vuoden paras draama. Upea teos, jolle toivoo myös Oscar-menestystä. Hienoa pohjoismaalaista osaamista”, kirjoitettiin arviossa.

Tässä linkki elokuvaan Yle Areenassa.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia