Viiden tähden kauhuklassikko ilmestyi upeana blu-ray-julkaisuna – Raaistavana koettu elokuva joutui Suomessa sensuurin kynsiin

Kauhuklassikko on ilmestynyt blu-rayna.

4.8.2021 16:45

Tobe Hooperin uraauurtavaa kauhuklassikkoa on ylistetty jo kohta viiden vuosikymmenen ajan ja aivan syystä.

Nimestään huolimatta Teksasin moottorisahamurhat (1974) on melko veretön, mutta katsoja kuitenkin uskoo nähneensä enemmän, ja siksi raaistavana koettu elokuva on Suomessakin ollut sensuurin kynsissä aikanaan.

Tunnelmaltaan ehdottoman makaaberille merkkiteokselle on tehtailtu myös useita huomattavasti väkivaltaisempia jatko-osia ja remakeja, mutta yksikään niistä ei nouse lähellekään tämän leffan tasoa.

Kengännauhabudjetilla tehty leffa ei tarinaltaan ole hääppöinen, mutta eipä sitä ole monet paksummankaan kukkaron avulla väsätyt genren tekeleet. Katsoja tietää jo pahaa enteilevistä kuvakulmista ja jo legendaariseksi muodostuneesta ääniraidasta, että nuoret ovat varmasti pian ongelmissa.

Esimerkiksi kun vihdoin näemme Leatherfacen ensimmäistä kertaa, se tuntuu useankin katselukerran jälkeen tuoreelta ja aina niin yllättävältä.

Lisämateriaaleja blu-raylla on aivan huikea määrä. Neljän eri kommenttiraidan lisäksi tarjolla on useita dokumentteja, joista kaksi ovat melkein puolitoistatuntisia.

Poistetut kohtaukset, haastattelut ja trailerit täydentävät kokonaisuutta ja ekstroilla on yhteiskestoa helposti yli neljän tunnin edestä.

Tero Heikkinen

Elokuva ★★★★★
Ekstrat ★★★★★

Lisää luettavaa