Viihdesivusto listasi: Tässä on maailman suurin elokuvatähti

28.10.2014 14:28

Viihdesivusto Vulture on julkaissut vuotuisen listansa maailman sadasta arvokkaimmasta elokuvatähdestä.

Vulture on laskenut kullekin elokuvatähdelle arvopisteet. Laskentametodi huomioi, kuinka paljon rahaa tähtien elokuvat tuottavat, miten korkealle studiot arvostavat heidän panoksensa, miten kriitikot ovat kohdelleet heidän elokuviaan, ja kuinka suuri heidän huomioarvonsa on perinteisessä ja sosiaalisessa mediassa.

Vuoden 2014 arvokkain nimi on Vulturen mukaan Jennifer Lawrence, joka pesee kilpailijansa lähes kaikilla kriteereillä. Viime vuonna Lawrence ponnisti listalla kolmoseksi.

Lawrencen huomioarvo on niin lehtien palstoilla kuin sosiaalisessa mediassa kovempi kuin kenenkään muun: hänen on laskettu saavan päivittäin keskimäärin 11 000 Twitter-mainintaa. Seuraaviksi arvokkaimmille tähdille, Robert Downey Jr:lle ja Leonardo DiCapriolle, niitä heruu päivässä muutama tuhat.

Osa Lawrencen huomioarvosta selittynee alastonvalokuvaskandaalilla, mutta hän jyrää kilpailijansa myös taiteellisesti painottuneessa vertailussa. Kymmenen kärjessä Lawrence on saanut kritiikkejä yhteen kokoavan Metacritic-sivuston keskiarvoksi 75, kun esimerkiksi yhdeksänneksi tulleella Johnny Deppillä vastaava luku on 56.

Lawrence on urallaan onnistunut valitsemaan rooleja niin arvostetuissa taide-elokuvissa (Winter’s Bone, Unelmien pelikirja, American Hustle) kuin kassamagneeteissa (Nälkäpeli jatko-osineen). Niinpä hän peittoaa myös lippuluukuilla lähes kaikki muut tähdet.

Ainoastaan Downey Jr:n tuotokset, etupäässä Iron Man -sarja, ovat tuottaneet enemmän. Downey Jr oli viime vuonna Vulturen listan ykkönen ja tänä vuonna toisella sijalla.

Forbesin laskujen mukaan Downey Jr on maailman kovapalkkaisin filmitähti. Tuottavuudestaan huolimatta Lawrencella ei ole sijaa Forbesin kymmenen parhaiten tienaavan Hollywood-tähden listalla.

Kymmenen arvokkainta tähteä Vulturen mukaan ovat:

1. Jennifer Lawrence
2. Robert Downey, Jr.
3. Leonardo DiCaprio
4. Sandra Bullock
5. Denzel Washington
6. Angelina Jolie
7. Tom Hanks
8. Johnny Depp
9. Brad Pitt
10. Bradley Cooper

Koko sadan nimen listan voi katsoa täällä. Tarkka laskentametodi on avattu täällä.

(Episodi / SL)

Lisää luettavaa