”Viikinki” mukaan – Dyynin esiosa sai komean näyttelijävahvistuksen

No mutta, sehän on Ragnar!

9.11.2022 12:31

Denis Villeneuven ohjaama eeppinen Dyyni-elokuva saa kakkososan ensi vuoden lopulla. Frank Herbertin aloittamasta tieteisklassikosta riittää kuitenkin ammennettavaa – Dyyni-jatkumoon on tulossa myös muuta.

HBO Maxille tekeillä olevan Dune: The Sisterhood -sarjan on kerrottu vievän katsojan aikaan 10 000 vuotta ennen Dyynin tapahtumia. Frank Herbertin poika Brian Herbertin ja Kevin J. Andersonin romaanin pohjalta syntyvä sarja keskittyy Harkonnenin suvun siskoksiin. Sarjan näyttelijäkuntaa on jo paljastettu aiemmin, mutta nyt mukaan on liitetty yksi nimekäs tähti lisää.

Viikingit-sarjan Ragnar Lodbrokia neljä tuotantokautta kovistellut Travis Fimmel on kiinnitetty Dune: The Sisterhoodin näyttelijätiimiin, jossa ovat jo mm. Emily Watson (Chernobyl) ja Shirley Henderson (Harry Potter -elokuvasarjan Murjottava Myrtti). Australialaiskomistus on sarjassa karismaattinen sotilas nimeltä Desmond Hart. Salaperäisen menneisyyden omaava hahmo pyrkii pääsemään keisarin suosioon, mutta samalla hän toimii sarjan nimessä mainittua sisarkuntaa vastaan.

Dyynin esiosasarjan vetovastuu on Diane Ademu-Johnilla, joka on aiemmin tuottanut mm. menestyksekkäitä sarjoja Empire ja Näkijä. Uutuussarjan julkaisupäivää ei ole vielä ilmoitettu. Spekulaatioissa on silti esitetty, että sarja ja elokuvan jatko-osa julkaistaisiin toisiaan lähekkäin.

 

Lähteet: Variety, Radio Times

Lisää luettavaa