Viikonlopun räiskintäensi-ilta on nimensä veroinen – K18-leimahan siitä räpsähti

5.4.2016 07:15

Huhtikuun 8. päivä teattereihin saapuu erikoisella tavalla toteutettu toimintaelokuva. Hardcore on tallennettu lähes kokonaan GoPro-kameralla, joka on kiinnitetty maskimaisella virityksellä näyttelijän kasvoille. Elokuva nähdään siis sen päähenkilön, Henryn, näkökulmasta. Eikä kyseessä ole hänen elämänsä paras hetki.

Henry nimittäin havahtuu laboratoriossa muistinsa menettäneenä. Nainen, joka sanoo olevansa hänen vaimonsa, kertoo herättäneensä hänet henkiin teknisesti paranneltuna. Mutta ennen kuin tilanne ehtii yhtään selkiytyä, laboratorioon hyökätään ja Henryn vaimo kaapataan. Henryn on tapeltava, ammuttava ja räjäytettävä tiensä tämän luokse apunaan Sharlto Copleyn esittämä Jimmy, joka ainakin väittää olevansa Henryn ystävä.

Elokuvan toteutus muistuttaa siis ensimmäisen persoonan räiskintäpeliä, ja sitä onkin kuvailtu ensimmäiseksi todelliseksi videopelielokuvaksi. Ei siis ihme, että Episodin sisarsivusto Tilt järjesti yhteistyössä maahantuoja SF Filmin kanssa kisan, jonka onnekkaat voittajat näkevät Hardcoren ennakkoon keskiviikkona 6. huhtikuuta (sorry, kisa on päättynyt ja voittajille ilmoitettu, mutta varsinainen ensi-ilta odottaa jo pari päivää myöhemmin).

Henryn näkökulmasta nähtävä toiminta ja huimat stuntit katsottiin Suomessa niin hardcoreksi, että elokuva sai kunnian olla ensimmäinen vuonna 2016 teattereihin saapuva elokuva, jolle on annettu K18-ikäraja. Menosta voi päätellä jotain, kun elokuvan trailerikin luokiteltiin K16-ikärajan arvoiseksi, mitä nyt ei ihan joka päivä tapahdu. Tarkista itse alla!

Lisää luettavaa