Viime vuoden suuri hirviö- ja robottirymistely venyy trilogiaksi

Vaikka Guillermo Del Toron suuri rymistelyleffa Pacific Rim jäikin Yhdsyvaltojen lippuluukuille isoksi pettymykseksi, tuoden sisään vain noin 100 miljoonaa dollaria, haali se maailmanlaajuisesti sen verran dollareita, euroja ja jenejä kassaan, että jatko-osalle uskallettiin antaa vihreää valoa.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Del Toro on niin varma kaiju-elokuvansa voimasta, että ei suunnittelee ainoastaan yhtä jatko-osaa, vaan on kakkososan jälkeen siirtymässä suoraan kolmanteen. Ensimmäinen jatko-osa rullaa ohjaajan mielestä jo hyvää vauhtia eteenpäin.

”Meillä on ensimmäinen versio käsikirjoituksesta valmiina, ja käytämme seuraavat 4-5 kuukautta sen uudelleenkirjoittamiseen ennen esituotannon käynnistämistä”, Del Toro valottaa. ”Esituotanto alkaa ensi vuoden elo-syyskuussa ja kuvaukset marras-joulukuussa”, ohjaaja jatkaa.

Del Toron mukaan jotkut suosikkihahmot tekevät paluun ensimmäisestä osasta, joidenkin jäädessä taka-alalle. Tämä johtuu siitä, että ohjaaja luottaa kolmannen osan tapahtuvan, ja aikoo tuoda joitain hahmoja takaisin vasta ensimmäisen jatko-osan lopussa, jotta kolmas osa saa entistä enemmän kierroksia.

Matrixmaisia piirteitä saavan jatko-osasuunnitelman ensimmäinen hedelmä nähdään 7.4.2017, kun Pacific Rim 2 saa ensi-iltansa.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut