Viisi faktaa, joita et kenties tiennyt Tom Cruisesta – oma merkkipäivä Japanissa

Hollywoodin kiintotähtiin kuuluva Tom Cruise tunnetaan elokuvien lisäksi ehkä parhaiten skientologian parissa viihtymisestään. Vasta Suomessakin näytetyn skientologiasta kertovan Going Clear -dokumentin vastapainoksi, julkaistaanpa viisi muita aiheita käsittelevää faktaa, joita et kenties tiennyt Tompasta.

1. Vuonna 1996 Tom Cruise todisti liikenneonnettomuutta auton törmätessä tuntemattomaan naiseen. Cruise vei hänet sairaalaan ja maksoi 7000 dollarin ensiapulaskun saatuaan selville, ettei naisella ole vakuutusta. 1998 hän pelasti Lontoossa naisen ryöstäjiltä turvamiestensä avustuksella.

2. Alunperin tähti ei halunnut näyttelijäksi, vaan katoliseksi papiksi. Lukiossa Cruise harrasti painia, mutta polvivamma pakotti hänet ottamaan taukoa lajista, jolloin hän liittyi koulun näyttelijäryhmään. Cruisen läpimurtoelokuva oli vuonna 1983 julkaistu komedia Riskibisnes. Kolmen vuoden päästä hän teki Top Gunin ja Hollywood-tähteys oli sinetöity.

3. Robert Downey Jr. nappasi Iron Manin roolin, mutta myös Cruise oli listalla, kun elokuvaa yritettiin tehdä 90-luvulla. Quentin Tarantino oli yksi nimistä, jota harkittiin ohjaajaksi.

4. Japanissa vietetään joka lokakuun 10. Tom Cruisen päivää. Miten ihmeessä näyttelijä saa Japanissa oman merkkipäivän? Tietenkin vierailemalla maassa useammin kuin kukaan muu elokuvatähti.

5. Cruise oli ensimmäinen näyttelijä, jonka viisi peräkkäistä elokuvaa ovat tuottaneet yli 100 miljoonaa dollaria pelkästään Yhdysvalloissa. Elokuvat ovat Kunnian miehiä (1992), Firma (1993), Veren vangit (1994), Vaarallinen tehtävä (1996) ja Jerry Maguire – Elämä on peliä (1996).

Kuva: Mission Impossible – Rogue Nation

Lähde: Moviefone, Digital Spy, IMDB

(Episodi/MLE)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut