Seitsemän faktaa, joita et luultavasti tiennyt Leonardo DiCapriosta

1. Syntyi vuonna 1974 Los Angelesissa ainoaksi lapseksi vanhemmilleen. Isä oli italialainen ja äiti saksalaista syntyperää, jonka juurista puolet taas ovat Venäjältä.

2. Ensimmäinen esiintyminen parrasvaloissa oli sivurooli Growing Pains komediasarjassa vuonna 1985. Vuonna 1991 hän teki muun muassa B-luokan kauhuelokuvan Nakertajien paluu (Critters 3).

3. Ei ole koskaan käyttänyt huumeita. Toisaalta juhlii välillä villisti. Hänen 40-vuotisjuhlissaan juhlaväestä 80 prosenttia oli naismalleja.

4. Oli pihi nuorempana. Ei esimerkiksi tipannut koskaan tarjoilijoita. Pihiys näkyy myös nykypäivänä, sillä hän omistaa vain yhden auton – Toyota Priuksen. Lisäksi hän lentää tavallisilla matkustajakoneilla yksityiskoneen sijaan, kenties myös ympäristösyistä. Toisaalta lahjoittaa paljon rahaa hyväntekeväisyyteen.

5. Hän ja Mark Wahlberg vihasivat toisiaan. Vuonna 1995 he esiintyivät samassa The Basketball Diaries -elokuvassa. DiCaprio ei halunnut ”Marky Markia” näyttelijätoverikseen. Wahlberg myönsi, ettei myöskään pitänyt aluksi Leosta, mutta ei kestänyt kauaa, kun he jo työskentelivät sulassa sovussa. Vuonna 2006 he esiintyivät yhdessä The Departed -elokuvassa.

6. George Clooney sanoi vuonna 2013 olevansa huolissaan DiCaprion tavasta ympäröidä itsensä vääränlaisilla ihmisillä. Huolet nousivat, kun hän pelasi joukkueineen koripalloa DiCaprion tiimiä vastaan ja Clooney voitti. DiCaprion ystävät olivat olleet ylimielisiä ja mahtailevia ja Clooney epäili, onko DiCapriolla elämässään ketään, joka puhuu hänelle rehellisesti.

7. Hänen agenttinsa väitti, että Leonardo DiCaprio kuulostaa liian etniseltä ja että hän saisi paremmin rooleja Lenny Williams -nimellä. Agentti ei halunnut edes ottaa häntä asiakkaaksi DiCaprio -nimellä, mutta Leo piti päänsä ja lopulta hän teki sopimuksen agentin kanssa. Ei aikaakaan, kun hänen omintakeinen nimensä jo toi hänelle rooleja.

Kuva: Lentäjä

Lähde: The Richest, IMDB, Vulture

(Episodi/MLE)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut