Viisi hullua faktaa legendaarisesta Bruce Leestä – tiesitkö nämä?

Mielenkiintoista triviaa.

2.12.2016 23:35

Bruce Lee muistetaan kaikkien aikojen kamppailulajien legendana ja tietysti myös elokuvaurastaan. Bruce Leen nimi lienee lähitulevaisuudessa taas ihmisten huulilla, sillä hänen muistiinpanoistaan ollaan suunnittelemassa uutta tv-sarjaa nimeltään Warrior.

Loaded keräsi yhteen viisi faktaa edesmenneestä tähdestä, joita voit ihmetellä alla.

 

1. Leellä oli oli erittäin huono näkö

On vaikeaa uskoa, että taistelulajien tähdellä olisi ollut huono näkö, mutta hän oli tosiasiassa niin likinäköinen, että ei päässyt armeijaan. Lee ei läpäissyt Yhdysvaltain armeijan lääkärintarkastusta vuonna 1963, jonka vuoksi häntä ei lähetetty Vietnamiin.

 

2. Hän oli uskomattoman nopea

Jokainen, joka on nähnyt Lohikäärmeen kidassa (Enter the Dragon) -elokuvan, tietää että Bruce Lee oli erittäin nopea. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä hänen hauskaa temppuaan. Hän oli niin sukkela, että ehti ottaa kolikon henkilön kämmeneltä ja vaihtaa sen toiseen, ennen kuin käden ehti sulkea.

Vuonna 1962 hän tyrmäsi vastustajansa 11 sekunnissa. Hän iski siinä ajassa 15 kertaa ja potkaisi kerran.

 

3. Idolisoi Muhammad Alia

Lee oli Muhammad Alin suuri fani. Hän katsoikin Alin otteluita yhä uudestaan ja uudestaan. Hän piti Alia erittäin hyvänä ottelijana ja harkitsi ottelun organisoimista hänen ja Alin välille. Se ei ikävä kyllä koskaan toteutunut.

 

4. Käytti kannabista yli vuosikymmenen ajan

Lee oli vakituinen kannabiksen käyttäjä. Hän suosi erittäin vahvaa marihuanalaatua Nepal Hashishsta – yli kymmenen vuoden ajan. Hänen käyttöään pidettiin lääkkeenomaisena, mutta se aiheutti joitakin spekulaatioita hänen kuolemansa jälkeen.

 

5. Kukaan ei todella tiedä, miten hän kuoli

Bruce Lee menehtyi jo 33-vuotiaana. Hänen kuolinsyystä ei ole edelleenkään varmuutta. Jotkut ovat väittäneet, että hänen kannabiksen käyttönsä olisi vaikuttanut hänen kuolemaansa. Toiset uskovat, että hän sai allergisen reaktion kipulääkkeestä. Kuoleman ympärillä pyörii myös outoja teorioita, kuten kiinalaisen järjestäytyneen rikollisuuden tekemä murha, jonka olisi tilannut elokuvatuottaja Raymond Chow.

Tähden arkkua oli kantamassa muun muassa Steve McQueen, James Coburn ja Chuck Norris.

Lähde: Loaded

Lisää luettavaa