Viittaukset homosuhteeseen olivat Kiinan viranomaisille liikaa – Uusi Ihmeotukset-elokuva sensuroitiin

Warner Bros. hyväksyi Kiinan viranomaisten vaatimukset.

14.4.2022 10:55

Uutta Ihmeotukset-elokuvaa on leikattu Kiinassa, koska siinä oli viittauksia homoseksuaaliseen suhteeseen.

Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet on Kiinassa nyt kuusi sekuntia lyhyempi. Elokuvasta poistettiin vuorosanoja, joista ilmenee Dumbledoren (Jude Law) ja Grindelwaldin (Mads Mikkelsen) romanttinen suhde heidän nuoruudessaan.

Kiinassa on tiukka elokuvasensuuri, ja elokuvan tuottanut Warner Bros. -studio hyväksyi maan viranomaisten vaatimuksen poistaa vuorosanat elokuvasta.

Ihmeotukset-elokuvasarjan kolmannesta osasta puuttuu nyt Kiinan valkokankailla repliikit ”koska rakastin sinua” ja ”se kesä, jona minä ja Gellert rakastuimme.

Elokuva jätettiin muuten ennalleen, ja leikatusta versiostakin ilmenee, että Dumbledoren ja Grindelwaldin välillä on läheinen yhteys.

Warner Bros. on antanut asiasta lausunnon, jonka mukaan yhtiö haluaa julkaista jokaisen elokuvansa yhtenäisessä muodossa, mutta joillain markkina-alueilla on tehtävä hienovaraisia muutoksia.

”Haluamme yleisön näkevän tämän elokuvan kaikkialla maailmassa ja viihtyvän sen parissa. On tärkeää, että kiinalaiset katsojat saavat siihen mahdollisuuden, vaikka pieniä leikkauksia onkin tehty”, lausunnossa sanotaan.

Ja kyllä kiinalaiset elokuvaa ovatkin katsoneet. Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet sai viime viikonloppuna Kiinassa ensi-iltansa ja oli selkeä ykkösleffa tuottaen Varietyn mukaan noin 10 miljoonan dollarin lipputulot.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia