Voi lohikäärmeen munat sentään – Game of Thrones -esiosan tuotanto seis

Harmin paikka.

Useampaa suurtuotantoa kuvataan Iso-Britannian maaperällä, mutta nyt siitä vaikuttaa muodostuvan näille produktioille vaikeuksia. Aivan hiljattain tiedotettiin, kuinka esim. Netflixin suosikkisarja Bridgertonin toisen tuotantokauden kuvaukset oli jouduttu pysäyttämään. Nyt sama on tapahtunut HBO:n Game of Thronesin esiosaksi tarkoitetulle House of The Dragonille.

Molemmissa tapauksissa seisautuksen syy on koronaviruspandemiassa. Sarjojen tekijätiimeistä oli säännöllisissä virustesteissä löytynyt positiivinen näyte. Kummassakaan tapauksessa ei ole tarkennettu, onko tämän näytteen antaja yksi näyttelijöistä vai osa muuta ryhmää.

House of the Dragonin osalta keskeytys ei onneksi halvaannuta tuotantoa kovin pitkäksi aikaa: kuvausten on määrä jatkua jälleen nyt keskiviikkona, ellei uusia yllätyksiä ilmene. Britanniassa on ryhdytty purkamaan koronasulkuja, kun liki 88% maan väestöstä on saanut ensimmäisen annoksen rokotetta virusta vastaan. Samalla kuitenkin viimeisen viikon aikana uusien tartuntojen määrä on noussut yli 40%.

 

Lähteet: Deadline, coronavirus.data.gov.uk