Voiko Kristen Stewart voittaa Oscarin? New York Film Critics Circle jakoi palkintonsa, yksi elokuva ylitse muiden

2.12.2015 20:11

New York Film Critics Circle (tuttavallisemmin NYFCC) on jälleen jakanut vuosittaiset palkintonsa. Nämä ovat ensimmäisiä palkintoseremonioita ajatellen ensi vuoden Oscar-gaalaa, antaen jonkinlaista osviittaa mitä elokuvia ja niiden tekijöitä on odotettavissa kultaisen miehen jaossa.

Edellisinä vuosina NYFCC on palkinnut parhaaksi elokuvaksi mm. Boyhoodin, American Hustlen, Zero Dark Thirtyn ja The Artistin. Lähestulkoon kaikki parhaan elokuvan -pystin voittaneet elokuvat ovat olleet myös keskiössä Oscar-kilvassa, mutta mikäli otetaan 10 vuoden otanta, ainoastaan kolme kymmenestä on pokannut myös parhaan elokuvan palkinnon Oscareissa. Satunnaisesti samoja palkintoja on jaettu myös muissa kategorioissa, paras miessivuosa esimerkiksi kahtena vuotena peräkkäin.

Alle on listattu palkitut elokuvat ja niiden tekijät.

Paras elokuva: Carol
Paras ohjaus: Todd Haynes (Carol)
Paras miespääosa: Michael Keaton (Spotlight)
Paras naispääosa: Saoirse Ronan (Brooklyn)
Paras miessivuosa: Mark Rylance (Vakoojien silta)
Paras naissivuosa: Kristen Stewart (Clouds of Sils Maria)
Paras käsikirjoitus: Carol
Paras kuvaus: Carol
Paras animaatio: Inside Out
Paras vieraskielinen elokuva: Timbuktu (Ranska/Mauritania)
Paras dokumentti: Inside Jackson Heights
Paras debyyttielokuva: Son of Saul

Todd Haynesin Carol sai jopa neljä palkintoa. Yllättävää tosin ettei parhaan naispääosan palkintoa saanut paljon huomiota kerännyt Cate Blanchett. Twilight-neito Kristen Stewart taas voitti historiallisesti aiemmin tänä vuonna ranskalaisen César-palkinnon roolisuorituksestaan elokuvassa Clouds of Sils Maria. Michael Keaton on saanut paljon ylistystä tositapahtumiin pohjautuvassa Spotlight -draamassa.

Kuva elokuvasta Carol

(Episodi/JR)

Lisää luettavaa