Voimassa on pieni ongelma – Francis Ford Coppola puhuu suunsa puhtaaksi Star Warsista

Vaikka George Lucas ei ole edes Star Wars: The Force Awakensin tuotannossa mukana, niin silti moni puhuu miehestä. Eivätkä kaikki huutelijat ole edes faneja, vaan kuoroon mahtuu myös muita elokuvantekijöitä kuten legendaarinen Francis Ford Coppola.

Coppolalla on yksi suuri ongelma Star Warseissa ja se on itse taiteilija George Lucas. Ohjaajalegenda antoi taannoin haastattelun Screen Dailylle, jossa hän kertoi filmialan tulevaisuudesta sekä elokuvantekijöiden kokeellisuudesta ja riskienotosta. Lucas sai oman osansa ryöpytyksestä:

”George Lucas oli todella kokeellinen ja hullu kaveri, joka vain eksyi suuriin tuotantoihin, eikä oikeastaan koskaan palannut takaisin. Toivon edelleenkin, että hän teki tarpeeksi rahaa, jotta voisi palata tekemään joitain pienempiä elokuvia. George lupasi minulle että hän tekee niin.”

Valmistuttuaan Etelä-Kalifornian yliopistosta Lucas ja Coppola perustivat American Zoetropen, jonka tarkoituksena oli työskennellä Hollywoodin ulkopuolella, jota kaksikko piti alistavana ja riistävänä. Lucas tekikin uransa alkuaikoina todella abstrakteja ja rohkeita elokuvia, ja kokeili erilaisia taiteellisia elokuvan muotoja.

Vuonna 1973 Lucas ohjasi kuitenkin Svengijengi-62:n, joka oli jo suunnattu suurelle yleisölle, eikä ohjaaja enää juuri katsellut takaisin, vaan siirtyi suoraan Tähtien sotaan. Ironisesti voisikin todeta, että Lucas oli itse syypää blockbustereiden syntyyn, sillä vuonna 1977 ilmestynyt efektieepos Tähtien sota oli osasyy siihen miksi Hollywoodin tuotantokoneisto uudistui nykyaikaisen malliseksi.

Onkin erikoista, että kun Lucas myi oman tuotantoyhtiönsä Lucasfilmin neljällä miljardilla dollarilla Disneylle, ei ohjaaja ole vielä tarttunut tilaisuuteen luoda unelmaelokuvaansa. Ainakin miekkosella olisi nyt varaa tehdä juuri sellainen elokuva kuin haluaisi.

Lähde: Cinema Blend

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut