Von Trierin luottonäyttelijä Charlotte Gainsbourg: ”Kaikesta on tullut niin poliittisesti korrektia. Niin tylsää. Niin ennalta-arvattavaa”

Kiinnostava haastattelu.

Muun muassa useissa Lars von Trierin elokuvissa näytellyt Charlotte Gainsbourg antaa palaa The Guardianin haastattelussa. Hänen mukaansa poliittinen korrektius on mennyt pahasti yli ja kaikesta on tullut latteaa.

”Isäni tuomittaisi kaikesta mitä hän tänä päivänä tekisi”, Gainsbourg toteaa viitaten taiteilijaisäänsä Serge Gainsbourgiin, jonka kanssa hän teki insesti-teemaisen musiikkivideon Lemon Incest 1980-luvulla. ”Kaikki tänä päivänä on niin poliittisesti korrektia. Niin tylsää. Niin ennalta-arvattavaa. Kaikki pelkäävät mitä tapahtuu, jos he menevät liian pitkälle.”

Gainsbourgin mukaan miehillä on syytäkin olla peloissaan, koska muutaman tviitin jälkeen ura saattaa olla jo selvä. Hän ajattelee, että isä-Serge olisi tänä päivänä hyvin onneton, koska vaikka hänet tunnettiin provokaattorina, hän oli pohjimmiltaan hyvin herkkä ja ajatteli aina mitä muut ajattelivat. ”Hänen elämässään oli myös paljon antisemitismiä.” Sodan aikana, natsien valloittamassa Ranskassa, Serge Gainsbourg joutui 10-vuotiaana pukemaan keltaista tähteä juutalaisuutensa merkiksi. ”Jopa jälkeen päin Ranska oli hyvin antisemitistinen maa.”

Kuva elokuvasta Nymphomaniac

Aiheeseen liittyvät jutut