”Ihan v**un masentavaa” – Matt Damon on edelleen rikki elokuvasta, jonka piti olla uran kohokohtia

Yksi elokuva kalvaa huippunäyttelijää edelleen – 18 vuotta myöhemmin.

GQ:n kattavassa Matt Damon -jutussa käydään läpi erilaisia projekteja miehen uran varrelta, mutta yksi elokuva paljastuu erityisen raskaaksi muistoksi: Billy Bob Thorntonin ohjaama adaptaatio Cormac McCarthyn (Blood Meridian, No Country For Old Men) All The Pretty Horses -romaanista.

”En ole päässyt siitä yli 18:ssa vuodessa, joten en selkeästi ikinä tule pääsemään siitä yli. Ihan v**un masentavaa”, Damon avautuu. ”Näin Billyn leikkauksen vain kerran, ja muistan vain ajatelleeni sen olleen paras asia, jossa olin ollut osallisena. Daniel Lanois’n musiikki teki sen – pelkästään Daniel ja hänen vanha kitaransa.”

Lanois’n musiikki ei kuitenkaan ikinä päätynyt elokuvaan, sillä se oli yksi monista asioista, jotka tuottaja Harvey Weinstein halusi leikata pois. Thorntonin yli kolmen tunnin pituinen leikkaus koki muitakin valtavia muutoksia, kunnes ei ollut enää sama elokuva.

Damon muistelee, millaisia neuvottelupuhelut Weinsteinin ja Thorntonin kanssa olivat elokuvan leikkausvaiheessa.

”Billyn sydän vain murtui. Kun hän leppyi, hän sanoi ’Harvey, minulla on mahdollisuus tehdä neljä, ehkä viisi hienoa asiaa ennen kuolemaani. Ja nyt sinä sanot nyt minulle, ettei tämä tule olemaan yksi niistä.’ Polveni antoivat kirjaimellisesti periksi”, Damon kertoo.

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut