Vuoden 2016 eroottinen trilleri on noussut kaikkien aikojen parhaiden elokuvien listalle – löytyy suoratoistona

Vahva striimaussuositus!

6.3.2023 11:20

Etelä-Korean tunnetuimpiin ohjaajiin kuuluvan Park Chan-wookin (Joint Security Area, Oldboy) vuoden 2016 ohjaustyö The Hadmaiden on eroottinen trilleri, jossa kaikki huijaavat kaikkia.

The Handmaiden sai ilmestyessään ylistävät kritiikit, ja se on noussut leffafanien kestosuosikiksi. Elokuvan arvostuksesta kertoo paljon se, että Internet Movie Databasessa se on noussut kaikkien aikojen parhaiden elokuvien listalle.

Elokuvan IMDb-keskiarvo on 8,1, ja kaikkien aikojen Top 250 -listalla se on tällä hetkellä sijalla 239.

Suomessa myös nimellä Palvelijatar esitetty The Handmaiden pohjautuu Sarah Watersin rikosromaaniin, jonka Park on siirtänyt viktoriaanisesta ajasta Japanin hallitsemaan 1930-luvun Koreaan.

Kreiviksi itseään nimittävä huijari (Ha Jung-woo) värvää taskuvarastytön (Kim Tae-ri) ja tekee tästä rikkaan aatelisnaisen (Kim Min-hee) palvelijattaren.

Tarkoituksena on päästä kiinni perintörahoihin, mutta samalla syntyy kuuma kolmiodraama, jossa Adèlen elämää muistuttavat seksikohtaukset ja sadomasokistinen eroottinen kuvasto vuorottelevat.

The Handmaiden on jaettu kolmeen osaan, joissa tarina kerrotaan eri näkökulmista ennen shokeeraavaa loppua. Visuaalisesti upean elokuvan kuvaus, puvustus ja lavastus hivelevät silmiä. Tarina on monitasoinen ja täynnä yllätyksiä: tämä elokuva ei päästä katsojaa helpolla.

The Handmaiden on katsottavissa suoratoistona Elisa Viihde Viaplaysta ja HBO Maxista. Myös Parkin ohjaama erinomainen vakoojasarja The Little Drummer Girl (2018) on katsottavissa HBO Maxissa. Parkin uusi pitkä elokuva Decision to Leave taas tuli tammikuun lopulla elokuvateattereihin.

Katso The Handmaidenin traileri alta.

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa