Vuoden älyttömin listaus? Bond-elokuvien parhaat takaa-ajokohtaukset lumella!

Tuntuu, että Roger Mooren Bondeissa ei muuta tehtykään, kuin lasketeltiin.

31.3.2023 17:00

Joku Bond-organisaatiossa rakastaa laskettelua. Tämä päätelmä voidaan tehdä, kun lasketaan, kuinka monta takaa-ajokokohtausta elokuvissa nähdään lumella. Monta!

Screenrant listasi parhaat. Tässä pari nostoa.

1. Sellohuristelu, 007 Vaaran Vyöhykkeellä (1987)

Timothy Daltonin debyyttibondi oli huomattavasti parempi kuin seuraava. Bond huristelee kuvankauniin Karan kanssa sellokotelolla ja käyttää soitinta eräänlaisena ”melana”. Kohtaus on itse asiassa melko kekseliäs.

2. Tunkeutuminen Siperiaan, 007 ja kuoleman katse (1985)

Roger Moore oli lasketteluintoilija ja tätä hyödynnettiin myös hänen elokuvissaan. Joskus tuntuu, että Mooren Bondeissa ei muuta tehtykään, kuin lasketeltiin.

Viimeisessä Mooren Bondissa, Kuoleman katseessa, laitetaan kuitenkin vielä paremmaksi: kun Bond saa alleen lumilaudan ja Beach Boys rävähtää soimaan, niin Venäjän poikia viedään.

58-vuotias Moore ei välttämättä tehnyt enää kaikkia stunttejaan itse, mutta takaa-ajo on silti keskinkertaisen elokuvan valopilkkuja.

3. Pako Piz Gloriasta, Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa (1969)

Vaikka kohtaus on 1960-luvun tökeröine trikkikuvineen jäänyt jo ajastaan jälkeen, niin jotain nostalgista siinä on.

John Barryn tunnelmallinen musiikki yhdistettynä Sveitsin Alppien silmiähiveleviin maisemiin, samalla kun George Lazenby pujottelee metripipo päässään kuin Alberto Tomba konsanaan, saa joka kerta hymyn huulille.

4. Talviurheiluolympialaiset, Erittäin salainen (1981)

Nyt puhutaan klassikkokohtauksesta. Moore tekee suksilla piruetteja, hyppää mäkihypyn ja painaa kelkkakourussa. Lopussa Bondia yritetään vielä heittää(!) moottoripyörällä.

Vaikka Erittäin salainen jää elokuvana Moore-Bondien keskikastiin, tässä on Bond-elokuvien hulluin takaa-ajo lumella! Psykedeelinen musiikki kruunaa kokemuksen.

Lähde: Screenrant.

Lisää luettavaa