Vuoden kohutuin ja kehutuin elokuva pian suoratoistossa – mistä tässä Oscar-ehdokkaassa on kyse?

Nyt lähtee! Rajua tavaraa tiedossa.

7.3.2024 13:31

Oijoi! Tämäpä oli yllättävä sekä erityisen iloinen uutinen. Nimittäin Yorgos Lanthimosin kehuttu, kohuttu ja ylistetty elokuva Poor Things on saapumassa Disney Plussaan.

Eikä siinä kestä enää kauaa. Poor Things on katsottavissa jo 14. maaliskuuta.

Elokunva pääosissa ovat Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef ja Jerrod Carmichael.

Episodin arviossa Poor Things sai viisi tähteä:

Stone ja Lanthimos tekivät yhteistyötä myös mainiossa The Favourite -elokuvassa, mutta Poor Things nostaa Stonen myös tuottajan rooliin, mikä näkyy lopputuloksessa. Poor Things on anteeksipyytelemättömän feministinen, kiimainen ja hillittömän hauska elokuva. Lanthimosin (ja olisi helppoa nostaa myös Stone tähän tasavertaiseksi luovaksi voimaksi) elokuva on kuin sekopäinen kasvutarina, josta ei puutu seksiä.

Onkin vaikea puhua Poor Thingsistä puhumatta seksistä. Elokuvan liberaali, arkailematon suhtautuminen aktiin ei varmasti miellytä kaikkia, mutta Bellan seksuaalisuus on elokuvan sydän. Lanthimosin elokuvassa seksi ei ole romanttinen ele, rakkaudenosoitus tai likaista puuhaa vaan aistillinen, luonnollinen tarve. Bella löytää oman seksuaalisuutensa lähes vahingossa, eikä aina muista, että sormia ei saa työntää joka koloon esimerkiksi ruokapöydässä.

Stonen roolisuoritus on täysin peloton. Se on myös täynnä yllätyksiä, eikä yksikään kohtaus elokuvassa mene odotusten mukaan, mikä on yksi elokuvan monista vahvuuksista. Stone pureutuu nerokkaasti Bellan viattomuuteen, mutta elokuvan edetessä ja Bellan vanhetessa myös Stonen roolisuoritus muuttuu ilahduttavasti.

Poor Thingsistä on puhuttu myös ”sinä parempana Barbiena”.

Katso alta traileri.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia