Walt Disneyn tuleva animaatio on pistetty jäihin

Harmillisia uutisia Disney-animaatioiden faneille.

12.10.2017 13:22

Vuonna 2015 Walt Disney -yhtiö ilmoitti tekevänsä animaatiomusikaalin Jaakko ja pavunvarsi -sadusta. Sadussa Jaakko saa käsiinsä taikapapuja, joista kasvaa mielettömän suuri pavunvarsi. Sitä pitkin Jaakko kiipeää ylös pilviin asti, jossa sijaitsee jättiläisen linna. Disneyn suunnittelemassa Gigantic-elokuvassa olisi kuitenkin ollut sellainen muutos, että Jaakko ystävystyy jättiläistytön, Inman kanssa.

Elokuvan teko lähti liikkeelle nimellä Giants, mutta muuttui onneksi omaperäisemmäksi ja hauskemmaksi. Leffaan ehdittiin kiinnittää jo ohjaajiksi Kaksin karkuteillä -animaation ohjannut Nathan Greno ja Inside Out – Mielen sopukoissa -filmin käsikirjoittanut Meg LeFauve, jonka oli tarkoitus myös kirjoittaa Gigantic. Lauluista olisivat vastanneet Frozen – Huurteinen seikkailu -musikaalin laulut säveltäneet Kristen Anderson-Lopez ja Robert Lopez. Elokuvan oli tarkoitus ilmestyä jo vuonna 2018, mutta se joutui siirtymään Disneyn toisen animaation, Räyhä-Ralfin jatko-osan tieltä vuoteen 2020.

Nyt on ilmoitettu, että Disney-pomot John Lasseter ja Ed Catmull ovat lopettaneet Giganticin tuotannon. Catmull kertoi, että on mahdotonta tietää suunnitteluvaiheessa, miten projekti lähtee käyntiin ja että vaikka elokuvan ideaa kuinka paljon rakastettaisiin, joskus saattaa käydä niin, ettei idea toimikaan leffana.

Giganticin kohdalla olemme tulleet siihen vaiheeseen ja vaikka se on vaikea päätös, olemme lopettaneet leffan työstämisen. Keskitymme nyt eri projektiin, joka on ollut työn alla. Kerromme siitä pian lisää, Catmull sanoi. Hän kertoi myös, että tämä toinen elokuva vie Giganticin paikan vuonna 2020. Eli jotain hyvääkin ilmoituksesta löytyi.

Jos asia jäi harmittamaan, niin Disney on tehnyt jo kerran animaatiolyhärin Jaakko ja pavunvarresta. Siinä seikkailevat Mikki Hiiri, Aku Ankka ja Hessu Hopo, ja sen voi löytää elokuvasta Pennitön ja suruton.

Giganticia ehdittiin mainostaa viime vuoden Zootropolis – Eläinten kaupungin kohtauksessa jossa esitellään eläinversioita Disneyn vanhoista ja tulevista elokuvista.

Tällainen tapaus on käynyt viimeksi, kun Pixar-yhtiö huomasi, ettei heidän liskoanimaationsa Newt toiminutkaan ja keskeytti sen tuotannon, vaikka sille oli jo ilmoitettu julkaisuajankohdaksi vuoden 2011 kesä.

Lisää luettavaa