Walt Disneyn viimeiset sanat saivat vahvistuksen: mysteeri nimen takana kalvaa edelleen

Moguli kirjoitti viimeiset sanansa paperille.

21.7.2017 23:52

Vuosikymmeniä ilmassa leijunut mysteeri on saanut vahvistusta Kurt Russellin huhtikuussa antamassa haastattelussa Huffington Postille.

Walt Disney kuoli vuonna 1966 keuhkosyöpään, vain 65-vuotiaana. Silloin teini-ikäinen Russell kertoi kuulleensa viimeiset sanat pari vuotta myöhemmin: ”Minut raahattiin toimistoon muutama vuosi hänen kuolemansa jälkeen, ja tämä nainen – jonka en uskonut olevan hänen sihteerinsä, mutta en tiedä – näytti jotakin hänen [Disneyn] kirjoittamaansa ja kysyi tiedänkö mitä se tarkoittaa. Vastasin etten tiedä. Nainen sanoi hänen kirjoittaneen jotakin vielä viestin jälkeen, mutta palasi tekstin alkuun ja kirjoitti nimeni. Se on viimeinen asia jonka hän kirjoitti.”

Russell kertoo, ettei hänellä ollut silloin eikä tänä päivänä käsitystä mihin Disney sanoilla ”Kurt Russell” viittasi. On uskottu, että kyseessä olisi ollut seuraavan elokuvan rooli, tai kenties Disney piti Russellia hyvänä ystävänään. Ehkä Disney olisi halunnut Russellin perivän yhtiönsä? Russell oli nuorukaisena kirjoittanut Disneyn kanssa 10-vuotisen esiintymissopimuksen yhtiön elokuvissa.

”Hän osoitti, että se on viimeinen asia jonka Disney kirjoitti, muuta en tiedä”, Russell sanoo. ”Meillä oli henkilökohtainen suhde. Pelasimme pingistä lounaalla joskus. Hän tuli kuvauspaikalle. Menimme katsomaan studion tuottamia elokuvia. Hän esitteli minulle Disneyn eri osastot ja kerran hän antoi minulle nipun alkuperäisiä valokennoja jolla tehdään hahmojen taustapiirrokset ja niin edelleen.”

Russell muistelee: ”Hän muistutti paljon omaa isoisääni. Isoisäni oli luova ja kekseliäs mies, eivätkä he olleet erilaisia käytökseltäänkään.” Walt Disney antoi Russellille myös neuvon, että hänellä saattaa olla pitkä ura alalla. Hän oli oikeassa.

Kuva dokumentista Silly Symphonies Rediscovered

 

 

Lisää luettavaa