Werner Herzog ei työskentelisi enää Klaus Kinskin kanssa, mutta ei tuhoaisikaan elokuvia: ”Poistammeko kaikki Caravaggion maalaukset, koska hän oli murhaaja?”

Ohjaajalegenda täyttää pian 80 vuotta.

30.8.2022 11:01

The Guardian haastatteli ohjaajalegenda Werner Herzogia hänen uuden kirjansa The Twilight Worldin tienoilta.

Herzogilta kysyttiin, kaipaako hän entistä luottonäyttelijäänsä Klaus Kinskiä, tai työskentelisikö hän tämän kanssa mikäli saisi siihen mahdollisuuden.

”En oikeastaan kaipaa häntä, koska olimme päättäneet ammatillisen suhteemme heti Cobra Verden jälkeen, emmekä olleet enää yhteydessä. Pitkässä juoksussa kyllä, koska meillä oli ihmeellisiä hetkiä. Hänen vanhin tyttärensä on vastikään syyttänyt häntä insestistä ja raiskauksesta, ja minua on lähestytty: pitäisikö minun nyt tuhota hänen kanssaan tekemäni elokuvat, tai ottaa ne pois kierrosta?”

Kinskin esikoistytär Pola Kinski on syyttänyt isäänsä. Herzog on päättänyt kuitenkin antaa elokuvien olla, koska ne ovat osa historiaa. ”Olen miettinyt asiaa, ja minulla on monia vastauksia. Yksi on, poistammeko kaikki Caravaggion maalaukset kirkoista ja museoista, koska Carravaggio oli murhaaja?”

Lisää luettavaa