Wes Anderson: ”Olen miettinyt kauhuelokuvan tekemistä”

Hanakasti omasta tyylistään kiinni pitävä Wes Anderson ei ole vielä kokeillut puhtaan genre-elokuvan tekoa, mutta sellainenkin on mielessä käynyt.

Rooman elokuvafestivaaleilla vieraillut ohjaaja kertoo pohtineensa mukavuusalueeltaan poistumista.

”Olen miettinyt kauhuelokuvan tekemistä ja olen miettinyt jouluelokuvan tekemistä. Kauhu on sellainen alue, jolla ohjaaja pääsee todella käyttämään kaikki temppuja ja tekniikoita, joilla katsojan tunteisiin vaikutetaan”, Anderson sanoo.

Rushmore, The Royal Tenenbaums ja Fantastic Mr. Fox -elokuvistakin tunnettu ohjaaja sanoo, että hänen elokuvissaan ei ole niin selvää, milloin kuuluu nauraa ja milloin itkeä.

”Kun teet kauhuelokuvan, sinä sanot, että nyt kuuluu pelätä. Nyt sinun kuuluu olla helpottunut. Nyt selitämme jotain, jotta ymmärrät seuraavan kohdan, jota pelkäät enemmän, kun se tulee. Tykkään ajatuksesta työskennellä sen genren vaatimusten ja rajoitusten sisällä. Olen tehnyt joitain sellaisia kohtauksia, mutta haluaisin todella tehdä kauhuelokuvan.”

Jouluelokuvan Anderson sen sijaan saattaisi tehdä jo sen takia, että se tekisi hyvää pankkitilille.

”Hyvä juttu jouluelokuvassa – jos teet hyvän joululaulun tai -elokuvan tai -kirjan, kuten Dickens on näyttänyt, saatat tehdä omaisuuden, sillä ne tulevat takaisin joka vuosi.”

Andersonin seuraava elokuva on esituotantoon päässyt stop motion -animaatio, joka kertoo koirista. Pääosissa ovat ainakin Bob Balaban, Jeff Goldblum, Edward Norton ja Bryan Cranston.

Lähde: Filmmaker Magazine

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut