Wes Andersonin ihmeellinen maailma yhden klikkauksen päässä

21.1.2013 11:06

Moonrise Kingdom, yksi vuoden 2012 parhaista elokuvista, on lyömätön yhdistelmä nostalgista kuvastoa ja omalaatuisia henkilöhahmoja.

Partiopojan ja lukutoukan karkumatkasta kertova elokuva on kahminut palkintoehdokkuuksia erityisesti käsikirjoituksellaan, jonka ohjaaja Wes Anderson (The Royal Tenenbaums, Steve Zissoun vedenalainen maailma) on laatinut yhdessä Roman Coppolan (CQ, A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III) kanssa.

Elokuva kisaa parhaasta alkuperäiskäsikirjoituksesta Oscar-gaalassa, brittien BAFTA-kemuissa sekä vähintään kahdeksan muun tahon palkintolistoilla.

Tuotantoyhtiö Focus Features on koonnut sivuilleen tukun Moonrise Kingdom -herkkuja kuten making of -videoita. Sivuilta pystyy myös lataamaan koko kiitetyn käsikirjoituksen pdf-muodossa.

Erityisen hieno on sivuston tarjoama kuvitettu, leikekirjamainen versio käsiksestä. Tekstin joukossa on muun muassa otteita kuvasuunnitelmista, ikuistettuja hetkiä kulissien takaa ja kuvia elokuvan viehättävistä yksityiskohdista kuten tilaustyönä tehdyistä tyttökirjojen kansista.

Moonrise Kingdomin kuvitettuun käsikirjoitukseen pääsee tästä.

(Episodi/HM)

 

Lisää luettavaa