Will Smith eroaa elokuva-akatemiasta ennen kuin erottamispäätöstä on tehty

Ei tullut potkuja, Smith ehti erota ensin.

2.4.2022 08:57

USA:n elokuva-akatemia Academy of Motion Picture Arts and Sciences päätti ottaa Will Smithin käytöksen Oscar-gaalassa tarkempaan syyniin. Smith läimäytti juontaja Chris Rockia avokämmenellä kasvoihin, kun Rock oli heittänyt hänen vaimostaan Jada Pinkett Smithistä vitsin.

Elokuva-akatemian johto kertoi tutkivansa Smithin tapausta ja pohtivansa tämän erottamista akatemiasta.

Smith ehti ensin. Hän on nyt eronnut elokuva-akatemiasta omaehtoisesti. Smith oli AMPASin jäsen vuodesta 2001.

– Tekoni 94. Oscar-gaalassa olivat shokeeraavia, kipeitä ja anteeksiantamattomia. Lista loukkaamistani ihmisistä on pitkä ja sillä ovat muun muassa Chris, hänen perheensä, läheiset ystäväni ja rakkaani, sekä kaikki ne ihmiset, jotka osallistuivat gaalaan tai katsoivat sitä maailmalla. Varastin muilta voittajilta heidän ilonsa ja juhlansa. Sydämeni on murtunut. Haluan kuitenkin antaa valokeilan takaisin kaikille niille upeille ihmisille, jotka ansaitsevat kaiken sen kunnian. Eroan siis AMPASista, ja hyväksyn kaikki heidän minulle määräämät mahdolliset rangaistukset, Smith kertoo viestissään.

AMPASin johtokunta, johon kuuluvat muun muassa Steven Spielberg, Ava DuVernay, Rita Wilson sekä 50 muuta ihmistä, antavat päätöksensä Smithin kohtalosta huhtikuun 18. päivä.

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyen

Aiheeseen liittyviä elokuvia